Finnország    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Világ & városok

Helsinki

Helsinki - Egy tiszta és jól szervezett város, de hírhedten drága is. Nem annyira, mint Stockholm, de ez ne vigasztaljon senkit.

Világ & városok

Lappföld

Finnország - A legészakibb terület, az ország csaknem egyharmadát teszi ki. Itt a Sarkkörön találkozhatsz a Mikulással, meghódíthatod Kemi hóból-jégből épített várát (februártól áprilisig) és borzonghatsz a sarki fény misztériumától...


Világ & városok

Tampere

Finnország - Minden második helsinkibeli lakos Tamperébe költözne, ha el kellene hagynia fővárost…


Világ & városok

Kakslauttanen

Finnország - Igazi téli csodaország ez az iglu falu. A finnországi Hotel Kakslauttanen lakói egyedülálló panorámában gyönyörködhetnek az üveg jégkunyhójuk kellemesen meleg, és persze pompásan berendezett, rejtekéből.


Világ & városok

Turku és a Muminok

Finnország - A középkorból fennmaradt büszkeség és egy bájos mesevilág jellemzi Turku városát és a közeli, muminok szigetét.


Világ & városok

Finn síparadicsomok

Finnország - Vuokatti az ország közepén, Helsinkitől gépkocsival 6-8 órás utazásra található kedvelt téli-nyári sportközpont.


Világ & városok

Finnországi tudnivalók

Finnország - Utazásra a nyári hónapok a legkedvezőbbek, sok a napfény és kevés a csapadék, de egy pulóver és esőköpeny azért mindig legyen nálad.


Világ & városok

Finnországi konyha

Finnország - Lazac, rénszarvas- és medvehús, szalámiban vagy parázson sütve... De aki inkább a nemzetközi konyhánál maradna, a gyorséttermek, olasz tésztázók, kínai kifőzdék persze, hogy itt is megtalálhatók. Olykor egészen elegáns köntösben.


Világ & városok

Finnországi látnivalók

Finnország - hideg és barátságos. Fehér és kék. Talán, csak az északi fény és a havas tájban megbúvó házikók színesek... Városi élet nyűzsgő, a természet végtelenül nyugodt. Lássuk, mit lássunk...