Olaszország   Firenze    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Firenzei vásárlás, üzletek

Olaszország - Firenzében könnyű vásárolni, kicsi a város, még kisebb a magja, így aztán a márkás butikok és a magas minőségű utcai divatot áruló üzletek egy tömbbe tömörülnek, s a piacokért se kell sokat utazni.

Firenze vásárlás, shopping tippek.

Divat

 

Firenze két központi utcája a via Tornabuoni és a via della Vigna Nuova. Itt a legjobb vásárolni, a luxus divatházak és ékszer üzletek mellett exkluzív butikok sorakoznak egymás mellett, divatos ruhákat, finom bőrtáskákat és elegáns cipőket kínálva. Itt találod a legtöbb, nemzetközileg is ismert firenzei divat-márkákat is: Roberto Cavalli, Gucci, Salvatore Ferragamo, Ermanno Scervino.

 

Ha kevesebb a pénzed, keresd fel a bevásárlóközpontot (Via Europa 8 - Leccio Reggello) - 30 perces autóútra van Firenzétől. Itt kedvezményesen vásárolhatsz ruhákat, cipőket, táskákat és kiegészítőket - a legjobb stylistok legutóbbi munkáit.

 

Prada Outlet (Località Levanella, Montevarchi): Nagyobb a választék mint bárhol másutt, a hatalmas üzletben cipők, táskák, napszemüvegek és mindenekelőtt  ruhák (Miu Miu, Helmut Lang, Jil Sander,Prada). Mall Outlet (Via Europa 8 Leccio Reggello): Az országút szélén Gucci, Armani, Sergio Rossi és Yves Saint Laurent... Közös jellemző: verhetetlen árak, de nem olcsó semmi se.

 

Ékszerek

 

Ha a valódi arany és ezüst ékszerek iránt érzel vonzalmat, irány a Ponte Vecchio apró botteghe orafe-i (kézműves üzletei). Az egyik legismertebb a Gioielleria Carlo Piccini (via Ponte Vecchio, 31R).

 

 

Piacok

 

Firence gazdag szabadtéri piacokban is. Legjobb a város központjában található San Lorenzo piac. Nem csak élelmiszert, de minden mást, sőt divatos darabokat, és persze ajándéknak valót is találsz itt. 

 

Ne hagyd ki a porcellinoi piacot se, a tizenhatodik századi (Loggia del Porcellino) árkádoknál  egy bronzba öntött porcellino, vagyis malac/vaddisznó vár reád.  Az eredetit persze már régóta múzeum őrzi, a másolata azonban szerencsét hozhat, ha megsimogatod az amúgy is fényesre koptatott orrát. A piacon pedig kedvedre nézelődhetsz és vásárolhatsz. A Mercato Centrale (Via dell'Ariento) a legjobb élelmiszer-piac Firenzében.

 

 

 

Még több shopping információ: www.visitflorence.com

 

 

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: