USA   San Francisco : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Fisherman's Wharf és Ferry Building

San Francisco - Kikötőjéhez enni jönnek a turisták és a helybéliek. Persze bámészkodnak is, a fókákat figyelik meg a közeli Alcatrazt vagy betérnek az Akváriumba, de a piac a legvonzóbb, kétségtelenül, s a pompás falatok.

San Francisco: Fisherman's Wharf

Ferry Building

 

Kezdd a napot az öbölben, a 110 éves Ferry Buildingben, vagyis kompházban. Ez kompkikötő és bevásárlóközpont egyben.

 

Szellős központi folyosója igazi ínyencparadicsom, tele kávézókkal, tea shopokkal, fűszeresekkel, bio piacokkal, borbárokkal, pékségekkel és lebilincselő látnivalókkal..

 

Hogy ne vessz el az óriási kínálat tömegében, akad egy kis segítség: Lisa Rogovin kóstolókkal egybekötött túrákat vezet a kompházban, egyéneknek és csoportoknak, a turisták imádják.

 

A honlapján megnézheted, mikor csatlakozhatsz a csoporthoz, vagy emailben előre egyeztethetsz egyéni túrát is.

 

A kompház óratornyát a 12. századi sevillai harangtoronyról mintázták, és minden egész és fél órában megszólal a harangjáték. A torony a világ legnagyobb mechanikus óráját őrzi, amelyet még 1898-ban készített egy bostoni órásmester.

 

Honlap: ferrybuildingmarketplace.com. Lisa Rogovin honlapja: inthekitchenwithlisa.com

 

 

 

Fisherman's Wharf  - Pier 39

 

Halászhajók, a tenger gyümölcseit kínáló standok és éttermek ez a világhírű Fisherman's Wharf. A vízparti piacokban sincs hiány: Anchorage, Cannery, Ghirardelli Square és a Pier 39.

 

A tengeri rákért a november közepétől júniusig tartó szezonban a megszállottak sorban állnak, hogy a friss fogásból rögtön a legjobbhoz jussanak. Egy jellegzetes piknikhez elég némi tengeri rák, hozzá finom francia kenyér - ezt először Isidore Boudin próbálta ki 1849-ben.

 

TOwÁBB: San Francisco-i  hotelek és szállások

 

Ez a turistaparadicsom a tökéletes példája annak, hogyan lehet egy egész napot eltölteni egynéhány négyzetméteren. Itt tényleg minden van: éttermek, üzletek, utcai mutatványosok, videójáték kabinok, virtuális, 3D-s városnézés… a fő látványosság azonban a késő tavaszi, nyári és őszi hónapokban a stégeken napozó, olykor ezernél is több fóka.

 

Az állatok 1989-ben fészkelték be ide magukat, amikor a hajók egy időre elhagyták a stégeket, s azóta egyre többen vannak.

 

A Pier 39 sarkán találod az Akváriumot, amely az öböl lenyűgöző állatvilágát mutatja be, több mint húszezer állatfajt felvonultatva. 

 

Honlapok: pier39marina.com és aquariumofthebay.org

 

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Chris Chabot, shutterstock.com)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: