Galway kisokos

Írország - Galway  bájos és csendes város. Városszerte találsz remek kocsmákat, ahol élőzenével is mulattatják a nagyérdeműt, autentikus élményként, magukat is szórakoztatva, nem pedig csupán a turistákat csalogatva. Rövid autóútra a várostól találod a Moher sziklákat.

Galway hasznos tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

Nagyon enyhe az éghajlat, a hőmérséklet nyáron ritkán kényelmetlen, télen pedig ritkán megy fagypont alá. A városba elkel egy biztonsági esőkabát, nem szitál, hanem esik. Májustól szeptemberig, a meleg nyári hónapokban, a legszárazabb az időjárás.

 

Szállás

 

Galway időjárása messze a legszebb és leginkább kiszámítható nyáron, a hotelek és a szálláshelyek telítődnek júliusban és augusztusban, de májusban, júniusban és szeptemberben is sok a turista. Októbertől áprilisig viszont kevesen keresik fel a várost. Könnyen kapsz szállást...

 

  Booking.com  

 

 

Látnivalók

 

A városban nincs sok igazi látványosság, de innen indulnak kirándulni azok, akik a Moher sziklákra - lsd. street view - vagy az Aran-szigetekre kíváncsiak. A belváros közeli dokkok világában azért érdemes egy fél napot barangolni.

 

Közlekedés

 

A busz, taxi, komp hármasa határozza meg a helyi közlekedést.

 

Aktuális árak ⇒ Galway

 

Étkezés

 

Az étel és ital nem olyan drága, mint Dublinban, de olcsóságról szó sincs. Galwayben a tengeri fogások a legnépszerűbbek, és csúcsidőben a legjobb éttermek mind helikopter-leszállóhelyet is biztosítanak a Dublinból iderepülő milliomosok számára. A business ebéd legfinomabb fogásai közé tartozik a friss, helyi osztriga, az édes garnélarák meg a serpenyőben sült, helyi pisztráng. Ha kisebb a büdzsé, válaszd a füstölt tőkehalat vagy a pikáns Galway-i makrélát, a legtöbb étteremben nagyon jól készítik.

 

A város egyetlen Michlein csillagos étterme az utcafrontról jelentéktelennek és aprónak tűnő  Anair a Lower Dominick Streeten. Ha pedig az Ard Bia Nimmo étlapjáról válogatsz, a végén megérted majd, miért hozsannázott úgy a Food&Wine gasztroújságírója.

 

Vásárlás

 

A város tele van tűzdelve bevásárló központokkal, de mert nem esnek túl közel egymáshoz, nehéz turistaként eldönteni, merre is indulj, hogy megtaláld, amit keresel. Ha olyan tipikus Galway-i szuvenírek és ajándéktárgyak után kutatsz, mint az eljegyzési és barátsággyűrűként is népszerű kelta claddagh gyűrű vagy az Aran-szigeteki híres gyapjúpulóver, akkor a történelmi épületekben rejtőző kis üzleteket keresd fel, mint a Cornstore a Middle Streeten, a Grainstore a Lower Abbeygate Streeten vagy a folyóparti, 430 éves malom-épületben, a Bridge Millsben berendezett kis boltok egyikét.

 

Szórakozás

 

Egy kavicsot sem tudsz eldobni úgy, hogy be ne törnéd egy ír pub ablakát, különösen az Eyre tér környékén. De a kevésbé turistától nyüzsgő és legrégebbi helyeket a középkori negyedben találod. A nightklubok 11-ig üresen tátongnak, amíg a pubok be nem zárnak, utána azonban gyorsan megtelnek élettel – a legjobbakat a külvárosi Salthillben találni.

 

 

 

Még több információ: galwaytourism.ie

 

 

 

xcoffeeelenax képe a Pixabay -en.

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: