Glastonbury

Anglia - Glastonbury a színes mítoszok és legendák világa. És az évenkénti hatalmas zenei fesztivál helyszíne. Talán Arthur király is itt van eltemetve, s lehet a Szent Grál is itt rejtekezik a közelben.

Glastonbury, Anglia látnivalója.

Míg a lakosok véleménye szerint Glastonbury a hippi társadalom egyfajta gyűjtőhelye, addig a hippik a meglehetősen hétköznapi Glastonbury városát Nagy Britannia spirituális szívének tekintik. Így van ez.

 

A város spirituális központja valójában egy 175 méter magas sírhantdomb, s tetején áll a Szt. Michael Tor vagyis torony. A Tor kelta eredetű szó, jelentése "szikla" vagy "domb".

 

Ez a domb volt alighanem a britonok által elnevezett Ynys yr Afalon vagyis az Avalon szigete – amely azonos az Artúr legendákban is említett Avalonnal.

 

Itt foglalhatsz Glastonbury-ben szállást

 

A dombot körülölelő teraszok szerepe és eredete is rejtélyes, lehet megművelték, lehet legeltetésre használták, de az is, hogy egy misztikus és spirituális labirintus maradványa.

 

A legenda szerint Szent Grál (kő, kehely) egyik lehetséges, rejtőzködő helyszíne.  Évente a világ legnagyobb zenei fesztiválját is itt tartják, jellemző: a jegyek általában 10-20 perc alatt elkelnek az interneten.

 

 

 

Még több információ: glastonburyfestivals.co.uk, glastonbury.co.uk

 

 

 

Roman Grac képe a Pixabay -en.

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: