Goa

India - Nem egy város, hanem egy lelkiállapot. De különösen jó lelkiállapot kell ahhoz, hogy az utazó túlélje a novembertől márciusig tartó időszakot, ekkor ugyanis elárasztják a turisták a part menti városokat.

Goa praktikus tudnivalói árakkal.

Goa más, mint India, szépséges nyaralóhely, hagyja az utazót pihenni és sütkérezni, hagyja élvezni a fehér homokos strandokat, a tiszta víz felett ragyogó kék égbolt varázslatát. Az emberek a turistaáradat ellenére is barátságosak.

 

Goa jól beszél angolul, pedig gyarmata volt a portugáloknak, aztán a hippik fedezték fel s lepték el, de ez az idő is elmúlt, megmaradt azonban a szabadabb szellem, az alternatív jelleg és a 30 kilométeren át húzódó homokos tengerpart.

 

Időjárás

 

A strandszakaszon a hőmérséklet elviselhető,  az időjárás  kellemes és száraz, a főszezon decembertől áprilisig tart,  bár elég párás. Áprilisban felmelegszik az idő, és júniusban beköszönt a félelmetesen csapadékos monszun, ami eltart augusztus közepéig. Eső és árvíz. Meg eső és árvíz. Jobb kihagyni ezt az időszakot.

 

Biztonság

 

Sötétedés után az elhagyatott partszakaszok veszélyesek lehetnek: kóbor kutyák támadásával és bűncselekmények megkísérlésével kell számolni. Az alkohol fogyasztása Goa állam területén megengedett, de egyes alkoholos italok erősebbek az európai átlagnál.

 

Fiatalabb turisták a célpontjai azoknak a felbujtóknak, akik Indiából való drágakövek, értékes tárgyak (ékszerek, szőnyegek) kicsempészésére buzdítanak. A nagy pénzösszegek kifizetésének reményével kecsegtetők azonban nagyobb összegű  előleget kérnek a külföldi turistáktól, amit általában nem adnak vissza. Az ilyen tárgyak Indiából ki-, Magyarországba becsempészése bűncselekmény mind a két országban.

 

A fürdőző turistáknak ajánlott mindig figyelembe venni a fürdés szabályaira vonatkozó helyi előírásokat. A tenger visszahúzó hatása helyenként kifejezetten erős, a fokozott óvatosság ajánlott, különösen azért is,  mert képzett vízi mentők csak helyenként állnak rendelkezésre.

 

Goa hotelek, szállások

 

Szállásárak szezon szerint  ingadoznak.  A főszezonban, sok az európai turista, novembertől márciusig, gyakran dupla árat kérnek  a hotelekben. Jobb előre foglalni, ideje korán. Április és május a helybéliek szezonja, aztán szeptemberig elnéptelenednek a strandok és szállodák. Gondosan válaszd ki a szállást, a minimalista árak minimalista igényekhez igazodnak.

 

  Booking.com  

 

 

Látnivalók

 

Mit lehet itt tenni? Sütkérezni a  fehér homokon vagy hűsölni a pálmafák árnyékában, kortyolgatni a helyiek kedvenc  italát, a Fenit, vagy röplabdázni, kenuzni, vitorlázni... élvezni az utcai forgatagot, a bárok és klubok hangulatát, sétálni a parkok és templomok árnyékában, élvezni az életet. Ilyen egyszerű.

 

Paradiso Club Anjuna: híres és népszerű disco >> 11.00 - 4.50 $
Anjunai hippi bolhapiac >> minden szerdán sötétedésig    
Dudhsagar vízesés >>  60km-re a Margoatól
Old Goa >> buszok indulnak rendszeresen Panjimból    
Bondla Forest >>38km-re a Margoatól, elefánttúrák
 

 

⇒ Aktuális árak Goában

 

Közlekedés

 

Van itt busz, taxi, bérelhető gépkocsi és kismotor, auto-riksa – de bérelni nem érdemes, mert az indiai rendőrség a külföldi sofőrt bevételi forrásnak tekinti.

 

Taxi a repülőtérről a népszerű strandokig >> 9.86 - 15.78 $
Taxi a vasútállomásról a strandokig >> 6.57 - 21.92
3km auto-riksa >> 0.88 - 2.19
Helyi autóbusz >> 0.09 - 0.44
Motorkerékpár kölcsönzés (naponta) >> 3.29 - 8.77  $

 

Étkezés

 

Hindu és katolikus gasztronómiai hatások jellemzik a goai konyhát. Jellemzői a  csirke, a bárány, a tenger gyümölcsei, a kókusztej, a rizs. A fűszerek és ízek intenzívek.

 

Költségkímélő reggeli: kávézók és utcai standok >> 1.31 - 3.29 $
Költségkímélő ebéd: strandokon a standokon >> 1.75 - 4.38
Költségkímélő vacsora: éttermekben >> 2.19 - 6.57
Sör (0,5 l palack): a sör olcsó  a strand közelében >> 0.88 - 2.19
Feni (üveg): helyi kesudió vagy kókuszdiós égetett szesz  >> 1.10 - 6.57 $

 

Vásárlás

 

Legnépszerűbb bevásárló helyek Panaji és Anjuna. Kelendő: portugál stílusú, kézzel festett kerámiák, függőágyak, kézműves termékek, selyem drapériák

 

 

 

Még több információ: www.goatourism.gov.in

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Mikhail Esteves)

Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (6) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: