USA   San Francisco : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Golden Gate híd

San Francisco - Gyalog átkelni, megpihenni a hatalmas tornyok tövében, és végignézni Marin megyén, nincs ennél jobb módja, hogy a híd méreteiről fogalmat alkoss. A Golden Gate Bridge az a híd, amelyre azt mondták, hogy nem lehet megépíteni, ennek ellenére 1937-ben megnyílt.

San Francisco Golden Gate hídja.

Tán a legtöbbet fényképezett ember által készített látványossággá vált. A két kilométeres hosszúságú hidat, amely San Franciscót köti össze Marin Headlands-szel, úgy tervezték, hogy az erős szél ne tehessen kárt benne, és középen nyolcméteres kilengést is megenged. A városra a hídról nyílik a legjobb kilátás.

 

Az  USA második leghosszabb függőhídja, 27 évig a világ leghosszabb függőhídja volt. Ma a város szimbóluma. A hatsávos út mellett a hídon gyalogosan és kerékpárral is lehet közlekedni. Görkorcsolyával nem. A híd alatt nagy a hajóforgalom.

 

Presidio - Egy polgárháborús téglaerődítményként áll a Golden Gate híd árnyékában. Régebben egyike volt a legidősebb katonai erődítményeknek, ma már azonban a National Park Service (Nemzeti Park Szolgálat) védnöksége alatt áll.

 

Több mint kétszáz éves története miatt (1776-ban alapították) rengeteg látnivaló fogadja itt a látogatókat. Akár horgászni is lehet a mólóról. De lehet golfozni is, hegyet mászni vagy biciklizni.

 

TOwÁBB: San Francisco-i  hotelek és szállások

 

Golden Gate Park - Kissé távolabb a híd lábától. Helyén 1870-ben még csak homokdűnék voltak, mára több mint 6000 féle növény élőhelye, és egy vörösfenyő emlékerdő áll itt. A 412 hektáros park mellett található a mesésen szép Japán Tea Kert, a M. H. de Young Múzeum, Ázsiai Művészeti Múzeum, a Strybing Arborétum és Botanikus Kertek.

 

 

Szórakoztató a bölénykarám, a holland szélmalom, a csónakázótó, valamint a nagy szabadtéri színpad - persze, ha műsort ad. Rengeteg itt a kiépített hegymászó-, futó és kerékpárút.

 

A Golden Gate Parkban található a világ legnagyobb akvárium-planetáriuma - vagyis a California Academy of Sciences, amely egy planetárium, egy üvegkupola alatti esőerdő és egy hatalmas akvárium mesterséges szimbiózisa. A park a Csendes óceán partján húzódik Richmond, valamint Sunset között.

 

 

 

Gyalogosoknak ingyenes, járművel 3 $. A gyalogosforgalom reggel öttől este nyolcig engedett. Honlap: goldengatebridge.org

 

 

 (Fotó: wikipedia by RyanJWilmot)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: