Guilin

Kína - Akár egy képeslapsorozat, minden szegletében: a Li folyó, az Elefánttorony-hegy és a Nádfuvola cseppkőbarlang a leghíresebb.

Guilin varázslatos látnivalói, Nádfuvola cseppkőbarlang.

Nádfuvola cseppkőbarlang

 

Öt kilométerre Guilintól találod azt a páratlan természeti képződményt, amelyet már a Tang-dinasztia tagjai is órákon át csodáltak – erről tanúskodnak a lenyűgöző mészkőbarlangban hagyott felirataik.

 

A Nádfuvola cseppkőbarlang nevét a körötte növő nádról kapta, amelyből a helyiek fuvolát szoktak készíteni, látogatóit azonban sokkal jobban érdekli, ami a barlang belsejében lakozik. A hihetetlen mészkőformációk oroszlánt, majmot és persze nádsípot is mintáznak, sőt, egyesek még Guilin városképének kicsinyített mását is felismerni vélik. De minden formációnak nemcsak, hogy neve, hanem saját története, mítosza is van, amit az egyórás túra során szépen sorban meg is ismerhetsz. A színes megvilágítás pedig még misztikusabb fénybe vonja e természeti csodát.

 

A barlang egy pompás parkban fekszik, így a túra előtt is, után is sétálhatsz a tavakkal, hidakkal és pavilonokkal díszített, mesés környezetben.

 

► Közlekedés: 3-as busszal. Nyitva: 8.00-17.30. Belépő: 90 RMB.

 

 

 

Elefántormány-hegy

 

A vízbe merülő mészkőszikla olyan alakot formáz, mintha egy elefánt csillapítaná szomját a Li folyó vizével.

 

Legendák is szólnak róla, az egyik szerint a kínai császár egyik óriási elefántja megbetegedett s hátra maradt. A falusiak meglátták, megsajnálták, és addig ápolták, amíg vissza nem nyerte erejét. Az állat pedig boldogan állt a parasztok szolgálatába, mígnem a császár fülébe jutott a dolog, aki szörnyű haragra gerjedt, s elrendelte, öljék le az elefántot. Bár derekasan védekezett, az állat nem kerülhette el sorsát – ám elpusztítani teljesen mégsem sikerült, kősziklává változva ma is őrzi várossá gyarapodott faluja lakóinak álmát.

 

A nyitott boltívet, vagyis az ormány mögötti részt Vízi Hold Barlangnak hívják, mert a hold úgy tükröződik a hullámokon, mintha egyszerre lenne a víz alatt is, meg fölötte is…

 

Itt foglalhatsz Guilinban szállást

 

A barlang falán több mint 50 felirat állít emléket a Tang-dinasztiának, vagyis legalább 1100 évesek. A legizgalmasabban úgy fedezheted fel a sziklát és a barlangot, ha bérelsz egy hagyományos bambuszcsónakot, amely szép lassan visz a vízen, s közben remek fotókat készíthetsz. A hegytetőn egy kétemeletes pagodát építettek a Ming-dinasztia idején, amely messziről úgy látszik, mintha egy váza lenne az elefánt hátán. Ha pedig közelről szemléled, ajándékul csodás kilátásod is nyílik Guilin városára. 

 

► Közlekedés: az 1-es városnéző busszal a Xiangshan Parkig. Nyitva: 8.30-16.40. Belépő: 40 RMB 

 

 

Li folyó

 

Ha Guilinba vet a jó sorsod, vess egy pillantást a Longji rizs teraszokra is, és nézd meg, hogyan halásznak a Li folyón a pelikánokkal.

 

És fizess be egy rövidebb hajóútra is, meglátod, a táj, a magasodó hegyek szinte elvarázsolnak majd.

 

 

 

 Még több információ:  visitguilin.org

 

 

 

(Fotó:shuterstock.com)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: