Ha Long-öböl

Vietnam - Ha Longot a világ nyolcadik csodájának tartják. A legenda szerint a Jáde Birodalom egy mennyei sárkányt és csemetéit küldte a betolakodók ellen, s azok rengeteg gyöngyöt szórtak szét, hogy szigeteket és borotvaéles hegyvonulatokat formázva útját állják az ellenségnek.

Ha Long öböl szépségei, Vietnám.

A sárkányok győztek, s a diadal után elcsodálkoztak a tájon, amit ők alkottak – úgy döntöttek, maradnak. Erre utal az öböl neve: Ha Long = földre szállt sárkány, és minden kétséget kizáróan bizonyítják a helyiek, akik többször láttak a vízben tengeri szörnyeket.

 

Mintegy kétezer sziget szóródott szét az öböl ezerötszáz négyzetkilométeres területén, és további kétezer Kína partjaihoz közelebb.

 

Ha Long lenyűgöző mészkőtornyai és titokzatos barlangjai évről-évre több látogatót vonzanak.

 

TOWÁBB: Hanoi hotelek, szállások

 

Az egyik legizgalmasabb látnivaló a színes cseppkövektől csillogó  Ho Ba Ham barlang, valójában itt egy sekély lagúna terül el mészkőfallal körülvéve, amelyet három alagút köt össze a tengerrel.

 

 

 

 Megközelítés: Hoang Long Co Express busz Hanoi Kim Ma autóbusz állomásról, három és fél óra (165km) az út. Napi túrák Hanoiból: 25-150 $.  Egy-két éjszakás hajóutakra befizethetsz, fejenként 150-300 dollárért. Honlap: www.halongbay.info

 

 

(Fotó: flickr.com by Daniel Hoherd)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: