Helsinki   Helsinki    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Helsinki tudnivalók, árak

Helsinki  - Költségkímélő módon kevés múzeum, sok séta és egyszerű étkezés javallott… Mert azért Helsinki sem csak a gazdag turistákra számít. A szállodákban is mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, de soha nem fogod azt érezni, hogy átvágtak vagy kihasználtak. A színvonal is magas. Hét közben sok az üzleti utazó.

Helsinki praktikus tudnivalói, árakkal.

Biztonság

 

Helsinki biztonságos város, de tartsd a szemed a csomagjaidon. Itt is élnek zsebesek. A város központjában a Kaisaniemi Parkot kerüld el éjszakánként. Miként a pályaudvarokat is.

 

Amúgy nincs kockázat, eltekintve a részegektől, akiket nehéz levakarni. Ezt mindig udvariasan tedd. Aki itt részeg, nem szükségszerűen lepusztult. Ha meg van a szállás, itt vásárolhatsz repülőjegyet. 

 

Időjárás

 

A nyár - május és szeptember - között a legalkalmasabb utazási időszak, a nap meleg és nagyon hosszú, kényelmes az esti hőmérséklet. A telek kibírhatóan hidegek, a nappalok általában szürkék és rövidek.

 

Helsinki szállás és hotelek

 

A forgalmas nyári szezonban húzósak a  szállás árak. De hétvégén általában olcsóbbak  ahotelek, hiszen a hétközi napok az üzleti utazóké. Októbertől áprilisig – a rövid nappalok idején – több szállodai is akciózik… de ne számíts végkiárusítást idéző árakra.

 

  Booking.com  

 

 

Közlekedés

 

A város tömegközlekedését villamos, elővárosi vasút, metró, autóbusz vonalak és két komp szolgálja.

 

Étel, ital

 

A legjobb  ⇒ éttermekre a  Katajanokka és Kruununhaka kerületben lelsz,  a Hietalahti területén olcsóbb az étkezés, a Kallio negyed  pedig szórakoztató klubjai és az olcsó, etnikai kifőzdék miatt kedvelt.

 

Aktuális árak Helsinkiben

 

Látnivalók

 

Tiszta, széles sugárutakkal bélelt város, sokszínű, de korántsem hivalkodó épületekkel, zöldellő parkokkal és tiszta levegővel – a kéklő Balti-tenger partján. Minden teljes harmóniában a környezettel és természettel. Itt olvashatsz részletesen Helsinki ⇒ látnivalóiról.

 

 

 

 

 

Fotó: flickr.com by Miguel Virkkunen Carvalho

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: