Helsinki   Helsinki    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Helsinki vásárlás, üzletek

Helsinki - Finnország nem különösebben olcsó. Emeletes áruházakat és bevásárló centrumokat Helsinkiben is pikk-pakk találsz, garantáltan és klasszikusan egy kaptafára szabva… Itt inkább néhány izgalmasan egyedi üzletet ajánlunk, amelyeket a városlakók maguk is gyakran felkeresnek.

Helsinki vásárlás, üzletek, shopping tippek.

IVANAhelsinki

 

Ez az a divatház, amely világszerte is ismert. Székhelye és zászlóshajója Helsinkiben található. Minden ruha egyedi, egy kicsit skandináv, egy kicsit szláv és egy kicsit melankolikusan furcsa. A divat, a design és a művészet kombinációja. A ruhakínálatuk is tematikusan rendezett és állandóan változó és frissülő.

 

Cím: Uudenmaankatu 15. Info: www.ivanahelsinki.com  

 

Helsinki10

 

Csak egy bolt, de tízzel is felér. A design, a divat, a művészet, a zene, a könyvek, a porcelánok tárháza. Vásárolhatsz kulcstartót, csizmát, övet, könyvet, képet, ruhát… egy fedél alatt. Fiatal tervezők és ismert divatházak is a beszállítói köréhez tartoznak, a bolt egyszerre topshop és vintage jellegű.   A személyzet nagyon segítőkész és barátságos! Ne csodálkozz, ha betérsz egy kulcstartóért és egy pár különleges csizmával a szatyrodba lépsz ki a boltból.

 

Cím: Eerikinkatu 3. Info: www.helsinki10.fi

 

Fasaani

 

Imádod az antik bútorokat és a vintage ruhákat? A Fasaaniban mindent megtalálsz, az Arabia porcelántól az Aalto bútorokig... Klasszikus finn darabokat is, kézzel varrott s díszített párnahuzatokat vagy antik késeket és villákat, de robosztus szekrényeket, asztalokat és kanapékat is. A hely olyan, mint egy a hétköznapi lakberendezési tárgyakat és életet felidéző múzeum.  Nem kell vásárolnod, de elmenni az ajtaja mellett vétek.

 

Cím: Korkeavuorenkatu 5. Info: www.fasaani.fi

 

Design District

 

A város szívében van egy különleges terület, az úgynevezett Design District Helsinki. Itt 25 kis utcában több mint 180 kis üzlet, kávézó, butik, étterem, galéria található. A boltok kirakatán egy feltűnő, fekete matrica tanúsítja, hogy az üzlet a DDH köréhez tartozik, az üzletek közös jellemzője: az egyediség, a kreativitás és a kifinomultság. Akkor se bánod meg, ha csak e környéken nézelődve sétálsz, de akkor se, ha betérsz valamelyik üzletbe.  Vásárolhatsz ruhákat, táskákat, cipőket, antikvitást, ékszert egyaránt…

 

Cím: Roobertinkatu út környéke

 

Ha tipikusan finn ajándékot vagy emléket szeretnél hazahozni, íme egy kis segítség: szépek és különlegesek a Kalevala-ékszerek, bronzból, ezüstből, aranyból, hasznosak és érdekesek a fából faragott konyhai kellékek, a nyírfaillat kivonat mindig felidézi majd az utazást, a sami népviseletbe öltöztetett baba is megteszi, de a legjobb, ha hozol haza lapp sajtot vagy rénszarvas sonkát légmentes fóliában, halszószokat, mint a muikku vagy silakka, vagy gyümölcslikőrt, mint a  Lakka és a Mesmarija.

 

Itt foglalhatsz Helsinkiben szállást

 

Helsinkiben a Stockmann, a Sokos és a Forum a legjobb áruházak, az Itäkeskus, Iso Omena és a Jumbo vonzó bevásárlóközpont. A Kiseleff Bazaar egy szép régi épület tele kedves kis boltokkal, kézművesárukkal, játékokkal, ajándéktárgyakkal. Jellemző árak: múzeumi belépők 5-8 euró, olcsó éttermi ebédmenü 8-10 euró, ásványvíz szupermarketben 1 euró.

 

 

 

Még több információ: visithelsinki.fi/en

 

 

fotó: flickr.com by visitfinland

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: