Hotelek

Hét kísértetjárta hotel Halloweenre

Íme, hét szálloda, ahol a rejtélyes történetek már évtizedek óta vonzzák és egyben halálra rémítik a vendégeket. Nem csak Halloween idején. Aki szobát szeretne foglalni, annak érdemes tudni: a nyugodt éjszakai alvás nem garantált.

1. Villa Saint Antoine (Clisson, Franciaország)

 

Az ódon kastélyokat mindig egyfajta kísérteties hangulat lengi körül. Ez alól a Villa Saint Antoine szomszédságában álló Château de Tiffauges középkori épülete sem kivétel, ami arról híres, hogy a 15. században otthont adott Gilles de Rais hírhedt sorozatgyilkosnak.

 

De Rais francia nemesember, a francia hadsereg főtisztje volt, aki démonokat idézett meg a kastélyban és becslések szerint körülbelül 100 gyermeket kínzott és ölt meg. 1440-ben bűneiért felakasztották. Az ő karaktere adta az ihletet a Kékszakáll című irodalmi népmeséhez, ami Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájának alapja.

 

 

 

 

2. Hotel Burchianti (Firenze, Olaszország)

 

A Firenzében található Hotel Burchianti az 1930-as években számos költő és művész látogatta, és a híres-hírhedt vendégek listáján Benito Mussolini is szerepel. A szálloda hírnevét azonban nemcsak a diktátor, hanem a szokatlan, természetfelettinek tűnő jelenségek is öregbítik. Az ideérkezők többször is beszámoltak egy különös, fantomszerű, kötögető öreg hölgyről az előtérben, de a hátborzongató történések jelentős részét a Mussolini által is kedvelt „Fresco“ nevű szobában tapasztalják.

 

A vendégek reggelente hideg leheletet éreznek magukon, úgy érzik, a falakról figyelő szemek szegeződnek rájuk, és néhányan esküdöznek, hogy egy, az olasz diktátorra emlékeztető, átlátszó teremtmény jelenik meg időről időre a helyiségben.

 

 

 

3. The Langham Hotel (London, Nagy Britannia)

 

Az 1865-ben megnyílt szálloda London legrégebbi Grand Hotele. Az épület, melynek története 1797-ig nyúlik vissza, a legenda szerint kísértetjárta; a szállodát állítólag nem kevesebb mint 7 szellem lakja.

 

A leghátborzongatóbb történet minden bizonnyal a Doktor nevű kísértethez kötődik, akiről azt tartják, a hotelben töltött nászútjukon megölte feleségét, majd magával is végzett. A vállalkozó szellemű vendégek saját felelősségre külön kérhetik a legrémisztőbb élményt ígérő 333-as szobát.

 

 

 

4. Dr Holms Hotel (Geilo, Norvégia)

 

A norvég szálloda csodás kilátással, wellness szolgáltatások tömkelegével, főzőtanfolyammal várja a vendégeket – és egy hátborzongató történettel. 1926-ban egy fiatal nő és párja a nászútjukat töltötték a hotelben. A férfi egyik este eltűnt az esti táncpartiról, kis idővel később újdonsült felesége egy másik nővel az ágyban talált rá.

 

Három napos hiábavaló keresés után az elkeseredett ifjú feleséget a padláson felakasztva találták. Szelleme állítólag a padláshoz közeli 320-as szobában kísért; sok vendég számolt már be egy csinos, báli ruhába öltözött nő jelenlétéről.

 

 

 

5. The Stanley Hotel (Colorado, USA)

 

A Sziklás-hegységben található szálloda neve jól ismert a horror rajongók körében. Stephen King a 217-es szobában kapott ihletet Ragyogás című regényéhez, melyből később filmet is forgattak; a főszereplő egy, a világtól elzárt hotelbe költözik gondnoknak. A Stanley 1909-ben nyitotta meg kapuit és azóta a világ egyik legismertebb kísértetjárta szálláshelyévé vált.

 

Hírnevét az ott tartózkodó vendégek is erősítik, akik rejtélyes körülmények között eltűnt tárgyakról, maguktól mozgó bútorokról számolnak be. A Stanley szerepelt már a Most Haunted című, paranormális jelenségekkel foglalkozó televíziós műsorban, emellett a helyszínen túrát is szerveznek a kísérteties történések bemutatására.

 

 

 

6. Hotel del Coronado (California, USA)

 

A viktoriánus épületet Amerika egyik legszebb tengerparti üdülőhelyeként tartják számon, ám az elegáns felszín alatt egy dermesztő történet rejtőzik. 1892-ben egy gyönyörű fiatal nő, Kate Morgan - miután teherbe esését követően férje elhagyta - bejelentkezett a 3312-es szobába, és a történet szerint azóta sem hagyta el a del Coronado-t.

 

Négy nappal később ugyanis vásárolt egy pisztolyt a városban, és a hotel előtt, a parton agyonlőtte magát. Szobájában egy flakon kinint találtak, mellyel terhességét akarta megszakítani. Azóta a szálloda személyzete furcsa történésekről számol be a 3312-es szobában.

 

 

7. Contele Vladimir Hotel (Brassó, Románia)

 

Ennek a szállodának még a neve is hátborzongató. A Contele Vladimir Erdélyben, a Törcsvári kastély lábánál fekszik, amely nemcsak arról híres, hogy ihletet adott az irodalom legvérszomjasabb vámpírjához, de sok legendás uralkodó otthonaként is szolgált.

 

A leghírhedtebb közülük III. Vlad havasalföldi fejedelem, aki felnyársalta áldozatait (nevének jelentése is ‘nyársba húzó’), különös kegyetlenséggel végzett ki becslések szerint több tízezer embert. Épp a magyar Mátyás király volt az, aki elfogatta és Visegrádi várban vetette fogságba.

 

Összeállítás és képek forrása: trivago.hu  

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: