Tippek & toplisták

Híres filmek színhelyei

Top - Ha járod a világot, akaratlanul is jó vagy híres filmek és sztárok nyomában jársz... Íme egy kis segítség a felidézéshez és azonosításhoz...

Híres filmek színhelyei.

London | Anglia

 

A Notting Hill (lásd a nyitóképet) az a hely, ahol igaz szerelemre lehet találni, legalábbis a Sztárom a párom című filmben így történt ez Julia Robertsszel és Hugh Granttel, a Szerelmes Shakespeare (Joseph Fiennes) pedig a smithfieldi Szent Bertalan-templomban imádkozott.

 

A Tate Modern kihagyhatatlan, még Bridget Jones (Renée Zellweger) is járt itt. A Harry Potter-rajongók nézzék meg az állatkert hüllőházát és a King’s Cross pályaudvart – a filmbéli 9 és ¾-ik vágány a valóságban a 4.  (Fotó: flickr.com by Nikos Roussos)

 

 

 

 

Tokió | Japán

 

Vedd az irányt a Park Hyatt Hotel felé, akárcsak Bill Murray és Scarlett Johannson az Elveszett jelentésben, s csodáld meg innen a város látképét. Aztán vacsorázz meg a Gonpachiban, mint Uma Turman tette a Kill Billben, s végül kutasd fel a SPECTRE terroristáinak bázisát (vagyis a New Otani Inn Hotelt), ahogyan tette azt Sean Connery a Csak kétszer élsz című Bond-filmben. (Fotó: tokyo.park.hyatt.com)

 

 

 

 

Róma | Olaszország

 

A Spanyol lépcső, a Trevi Kút, a Pantheon és a Szent Péter-székesegyház kötelező látnivalók, ám plusz élményt jelent, ha felidézhetjük, milyen izgalmas, megható vagy mulatságos jelenet zajlott itt a kedvenc Rómában játszódó filmünkben. Legyen az Fellini: Rómája vagy a Római vakáció Gregory Peckkel és Audrey Hepburnnel, netán a turisták hadát a filmes helyszíneire vonzó regény-adaptáció, A da-Vinci-kód. (Fotó: flickr.com  Patrick Subotkiewiez)

 

 

 

 

New York | USA

 

A vitorlázhatsz a Szabadságszobor mellett, mint Barbra Streisand a Funny Girlben, vagy az Aljas utcákon járhatsz a Little Italy negyedben, akárcsak de Niro a Scorsese-filmben (és a valóságban: a színészóriás ugyanis itt nőtt fel). De ácsoroghatsz a Tiffany kirakatában is, ahogyan Audrey Hepburn tette Álom luxuskivitelben – a 5th Avenue és az 58. utca sarkán találod. És megnézheted a Men in Black – Sötét zsaruk főhadiszállását is, a Battery Place-en a Greenwich és a Washington utca között. (Fotó: flickr.com byjphilipg)

 

 

 

 

Prága | Csehország

 

Járj Tom Cruise lábnyomában a Károly-Hídon (Mission Impossible)  vagy ugyanitt, a hídon a fiúnak öltözött Barbra Streisandéban (Yentl), bóklássz az Óváros utcáin, ahol Wesley Snipes üldözte a vámpírokat a Penge 2-ben, vagy keresd fel a Szent Egyed-kolostort, ahol Tom Hulce (a filmbéli Mozart) házasodott és ahová eltemették az Amadeus című filmben. [Figyelem! Az Akvárium éttermet Prágában  ne keresd, legfeljebb  Londonban, a díszlet maradványait...] (Fotó: flickr.com by Roman Betik)

 

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: