A 8 legjobb homokos tengerpart Horvátországban

Horvátország - A családos üdülők számára alább, északról délre haladva összefoglaljuk, mely szakaszon alakult vagy alakítottak ki homokos és sekély mélyülésű vízpartokat. És még szállást is ajánlunk.

Homokos tengerpartok Horvátországban.

1. Rajska plaza strand - Lopar, Rab sziget

 

Igazi Kék zászlós, másfél kilométer hosszan elhúzódó homokos strand, kifejezetten sekély a vize, a strand maradéktalanul komfortos, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki számára öröm itt a  fürdőzés, nyaralás. Zuhanyok, bárok és étkezdék, vízi és parti sportok, kerékpárutak.

 

Rab szigeti apartmanok és hotelek

 

 

2. Crni móló strand - Crikvenica

 

A partszakasz homokos és lágy, a tenger türkiz. A strand nem túl nagy, de szinte tökéletes, kedvelt  a homok- röplabda pályája, lehet mini golfozni, csúszdázni, aerobikozni, strandolás után zuhanyozni. Bérelhetők napernyők és strandágyak, a parton kávézó, étterem, bár, fagyizó… tökéletes a fiatalok és családok számára.

 

crikvenicei apartmanok és hotelek

 

 

3. Bijeca strand - Medulin

 

A part mentén mintegy kilométeren át húzódó strand, árnyas fákkal, ahol az idősebbek is enyhülhetnek. A tenger lassan mélyül, így a kisgyerekes családok számára is vonzó. Van itt vízi csúszda, lehet a part menti sekély vízben labdázni, piciginezni. A strand körüli apró szigetek látványa lebilincselő.

 

medulini apartmanok és hotelek

 

 

4. Saharun strand - Dugi Otok

 

Dugi Otok északi részén található a majd egy kilométeres homokos strand, hátterében zöldellő fenyőerdővel. A tenger türkizkék és kristálytiszta, és minden igen hangulatos: pároknak, családoknak, de nappal idősebbeknek is ideális. Este azonban a kávézók és bárok éjszakába nyúló strand partik forgalmas helyszíne.

 

Dugi Otok-i apartmanok és hotelek

 

 

5. Zaton -  Zadar + 13 kilométer

 

Kristálytiszta a tengervíz, homokos a part, igényesen felszerelt a strand, Kék zászló minősíti… Nem csak a fürdőzés és úszás élmény itt, de  a parton lehet teniszezni, röplabdázni, mini golfozni és asztaliteniszezni is, a tengerben pedig labdázni, piciginezni. A gyermekekre élménypark és vízi csúszdák is várnak.

 

 zatoni hotelek    zadari szállások 

 

 

6. Sabunike strand - Zadar, Nin

 

Nin természeti kincse - mivel egy kiszáradt folyó hordalékára épült – a homokos strand és a gyógyiszap. Családosoknak ideális, látnivaló és program is van itt bővében. A Velebitről leszálló lágy szellők miatt ideális a vitorlázásra és szörfözésre is. A parton üzletek, éttermek és cukrászdák sokaság.

 

zadari hotelek   nini szállások

 

 

7. Slanica strand - Murter sziget

 

Murter városka központjától egy kilométerre terül el a Slanica homokos strand. Fürdőzők sokaságát vonzza a sekély és kristálytiszta víz. A partszakaszon kávézók, bárok és gyermek szórakoztató központ található. A közeli kempingben csónakok, jet-ski és kerékpárok bérelhetők.  A strand mellett egy másik strand is van, ez a nudistáké.

 

murteri apartmanok és hotelek

 

 

8. Vela Przina strand - Korcula, Lumbarda

 

Korcula város közelében húzódik a homokos strandú Vela Przina, egy szőlőültetvényekkel körülvett öbölben.  A strand körül italbárok és éttermek. Bérelhetsz nyugágyat és napernyőt, a homok és a sekély vizű kristálytiszta tenger ideális a kisgyerekes családoknak is.

 

 korculai hotelek  lumbardai szállások

 

 

 

 

(Fotó: flickr.com by kuki_monster)

Betöltés...
(9)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: