Huahine

Francia Polizénia - A Huahine név valójában két szigeté. Az északi Huahine Nui-é (A „Nagy") és a déli Huahine Iti-é (A „Kicsi"), melyeket híd köt össze, bár olyan közel vannak egymáshoz, hogy apály idején száraz lábbal is át lehet sétálni egyikről a másikra. 

A polinéz legenda szerint a sziget akkor vált ketté, amikor Hiro istenség hatalmas kenujával nekicsapódott, ezzel létrehozva nyugaton a Bourayne, keleten a Marde öblöt. Huahine zöld, buja és gyönyörű, mint általában errefelé a szigetek, de itt az emberek „vedd könnyedén" hangulata hosszú időre feltölti az utazót jókedvvel. Itt található Francia Polinézia legkiterjedtebb őslakossága a múltat féltve őrző falvaival.

 

Polinéziában az emberek ősidők óta tisztelik a tenger élőlényeit. Még az olyanokat is, mint a cápák, melyekből a civilizált világ mozivászonra termett fenevadakat kreált a busás haszon reményében. Pontosan tudják, hol a határ, mikor engedhetnek meg maguknak néhány vakmerőnek tűnő mozdulatot.

 

Aktuális árak Francia Polinéziában

 

Szinte minden szigeten hátborzongató, de népszerű program a cápák vízből történő etetése. Rövid kiképzés után komoly biztonsági intézkedések közepette, általában két tapasztalt búvár kíséretében vágnak neki a bátrak a nagy kalandnak. A jó kora tonhaldarabok megteszik hatásukat, a turisták épségben maradnak és remegő lábakkal, de hősként érnek partot.

 

Itt foglalhatsz Huahinében szállást

 

Vannak, akik kézből is megkockáztatják a fenséges ragadozók etetését. Ilyenkor a mi henteseink által is használt acélkesztyű alapfelszerelés. Akik a cápaetetésnél megnyugtatóbb élményre vágynak, azok egyszerű búvár túrán gyönyörködhetnek a világ legszínpompásabb halrajaiban és az óriás méretű korallok sokaságában.

 

 

 

 Még több információ és fotó: www.tahiti.com 

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: