Huashan sziklái

Kína - A legnagyobb próbatétel, amit még az őrült hadi kiképzők is megirigyelnének. Kínában évezredes hagyománya van a Huashan hegy megmászásának – úgy tartják, aki képes rá, legyőzi a félelmeit.

Huashan, a világ egyik legveszélyesebb hegyi és túraútvonala.

Aki bátornak akart mutatkozni, annak bizony másznia kellett. S ha a kétségekkel küzdő próbatevő nem mert nekivágni, könnyítésként megpróbálhatta éjszaka, mikor a sötét eltakarta a lába alatt tátongó mélységet...

 

Bár a csúcs meghódításához nem szükséges hegymászó tapasztalat, ezt a hegyi utat ma is a világon a legveszélyesebbek között emlegetik. Meredek lépcsőkön vezet az út, miközben a mászó csak egy vékonyka láncba kapaszkodhat.

 

Míg az északi csúcs megmászását csak a legbátrabbak kísérlik meg, az északi és a déli csúcs közötti szakaszt kizárólag az adrenalinfüggők – itt a sziklába vájt lépcsők helyett egy farönkökből tákolt híd vezet fel a magasba, amely pont elég széles ahhoz, hogy két bakancs elférjen rajta egymás mellett.  Alatta a majd másfél kilométeres szakadék.

 

Itt foglalhatsz Huajingban szállást

 

Mivel az évek alatt számos látogató életét vesztette, a kínai hatóságok javítottak valamicskét a biztonságon, de még ma is veszélyes kalandra vállalkozik, aki nekivág.

 

A kockázat ellenére azonban több mint kétezer éve vezet út a Huashan csúcsára, amely egyébként Kína egyik legszentebb taoista hegye - Huajing város közelében. A hívők úgy tartják, egy isten és lelkek sokasága lakozik benne, ezért számos apró szentélyt és templomot építettek rá, amelyeket zarándokok és remeték látogatnak és laknak.

 

 

 

 Huajing város közelében. Még több információ: travelchinaguide.com/mt_huashan.htm

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Aaron Feen)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: