Iguazu vízesés

Brazília - Argentína - Szélesebb, mint a Viktória-zuhatag, és magasabb, mint a Niagara-vízesés. Puerto Iguazu közelében folyik össze az Iguazu és a Parana folyó. Ettől keletre található a világ legnagyobb kiterjedésű vízesése.

Iguazu vízesés, Brazília és Argentína látnivalója.

A legfantasztikusabb látnivaló az Ördög Torka, ahol a lezúduló hatalmas mennyiségű víz és a felszálló vízpára a környéket teljesen beteríti. A szakadék U-alakú, 150 méter széles és 700 méter hosszú.

 

A vízesés három ország (Argentína, Brazília, Paraguay) határán dübörög. Az argentin oldalról túraösvények vezetnek a vízesés fölé.

 

Le is lehet mászni a folyóig, ahol csónakba szállva még közelebb merészkedhetsz a zuhataghoz. Számtalan kilátó és a vízesés felett átívelő ösvény, kisebb trekking utak, hajókázás kínálkozik e fantasztikus övezetben.

 

Több mint 270 kis vízesés egyesül és zuhan alá itt vagy nyolcvan métert, irtózatos robajjal és szédítő szépséggel. Ez a geológiai forma 150 millió évre nyúlik vissza.

 

Néhány kilométerrel alább az Iguazu folyó lustán hömpölyög, mit sem sejtetve fentebbi vadságából.

 

 

Ha nem sajnálsz 50 dollárt egy helikopteres túrára, olyan csodát láthatsz, amit még unokáidnak is mesélni fogsz. És ha láttad a Misszió című filmet Robert de Niróval – akkor talán emlékszel: a háttérben feltűnik az Iguazu vízesés.

 

Foz do Iguazu városból Cataratas busszal juthatsz a vízeséshez, mely napközben két óránkét indul. Ha hajóval közelíted meg alulról, valóban láthatod és érzékelheted a természet lenyűgöző erejét.

 

Itt foglalhatsz Iguazu-nál szállást

 

A park állatvilága is páratlan: jaguárok, közönséges tapírok, ocelotok, koatik, óriáshangyászok és kajmánok otthona. A madarak közül a nagy sarlósfecskék, tukánok, lóripapagájok, kolibrik és trogonfélék figyelhetők meg, az emlősök közül pedig az ormányos medve.

 

 

 

► Nyitva: 08:00-18:00  Belépő: 130 ARS (felnőtt);  90 ARS (6-12 éves gyermek). Még több kép és információ: iguazuargentina.com

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: