India : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek

Világ & városok

Delhi

Delhi - egyszerre kibírhatatlanul zajos és meglepően csendes, hivalkodóan gazdag és kétségbeejtően szegény. Itt áll a rejtélyes kutubi vasoszlop és a titokzatos Vörös Erőd.

Világ & városok

Taj Mahal

India - Agra az igaz szerelem szimbóluma, szokták mondani, egy káprázatos síremlék, amivel egy megtört szívű férfi adózott halott felesége emlékének. A Taj Mahal legendáriuma azonban sokkal színesebb a szokásos romantikus klisénél.


Világ & városok

Varanasi

India - A hinduk hét szent városnak egyike. A Gangesz napfelkeltekor lenyűgöző, a ghatok világa borzongató. Ez a város egyszerre felemelő és nyomasztó.


Világ & városok

Amber Palota

India - Ez a hely, ahol az ember igazi maharadzsának érezheti magát, Jaipurtól 11 kilométerre.


Világ & városok

Szelek Palotája

India - Jaipur üzleti központjában, az egyik legnyüzsgőbb utcában emelkedik a Hawa Mahal, vagyis a Szelek Palotája.


Világ & városok

Dzséjn templomok

India - Ranakpurban áll a legnagyobb dzséjn templom-komplexum Indiában, egyedülállóan megmunkált márványdíszítéssel.


Világ & városok

Keralai holtág-túra

India -  A keralai folyók, tavak és kanálisok labirintusa egy olyan sűrű, trópusi dzsungelvilágba enged betekintést, ami teljesen rejtve marad az utakon járók elől.


Világ & városok

Aranytemplom

India - A világ egyik legszebb temploma az amritsari szent tó közepén emelkedő, arannyal borított épület – több látogatóval büszkélkedhet az amritsari Aranytemplom, mint a Taj Mahal!


Világ & városok

Victoria Emlékmű

India - Brit-India egykori fővárosában, Kalkuttában Viktória királynőnek állít emléket India legszebb koloniális építménye.


Világ & városok

Indiai tudnivalók

India - Világhíres látnivalói és színes-szagos, nyüzsgő világa minden látogatót elbűvöl. S ahogyan szent helyeit és lenyűgöző épületeit a köréjük fűződő legendák, úgy kanyargós utcáit a mosolygós-temperamentumos, alkudozásra mindig kész helybéliek teszik élettel telivé. De vigyázat !


Világ & városok

Goa

India - Nem egy város, hanem egy lelkiállapot. De különösen jó lelkiállapot kell ahhoz, hogy az utazó túlélje a novembertől márciusig tartó időszakot, ekkor ugyanis elárasztják a turisták a part menti városokat.


Világ & városok

Mumbai

Mumbai  - avagy régi nevén Bombay teljesen megőrült, így érzed majd, amikor megérkezel a városba, és ez az érzés soha nem is fog elmúlni. Közel húsz millióan lakják, de az infrastruktúrája azért hagy némi kívánnivalót maga után. Mivel a város üzleti központ, elég nehéz mérsékelt árszabású szállodát találni.