Jeffreys Bay

Dél-Afrika - Port Elizabeth-től nyugatra, egy rövid autóútra található a szörfözés Mekkája, a Jeffrey-öböl (a köznyelvben J-Bay). A tengerparti város ad otthont a világ Billabong Pro J-Bay szörf világversenynek, ahol a szörflegendák csapnak össze minden év júliusában. Dél-Afrika ezen szakaszán tökéletes a hullámzás.

Jeffrey Bay

Jeffreys Bay egy álmos kis halászfaluként vált a 70-es években a hippi mozgalom törzshelyévé, majd a 80-as évektől a szörfközösségek vették birtokba. Hatalmas, gyors, de egyenletes mozgású hullámai a világ minden tájáról vonzza a szörfösöket.

 

Kék Zászlós, fehérhomokos strandjai pedig a családosok körében kedveltek. Az óceán vize itt nyáron 23-25 fokra is felmelegszik.

 

Úszhatsz a delfinekkel, szedhetsz kagylót, rengeteg van, leshetsz vízimadarakat és vonuló bálnákat, de kajakozhat vagy lovagolhatsz is a part mentén.

 

Itt foglalhatsz Jeffreys Bay-i szállást

 

J-Bay különlegessége Marina Martinique, egy az óceántól néhány méterre kialakított, mesterséges és hatalmas vízfelület, ahol a nyílt vízi úszást kedvelők biztonságban érezhetik magukat, az elágazó csatornákban pedig kajakozni vagy kenuzni is lehet, a part homokos és pázsitos, tökéletes a családi kikapcsolódásra.  Nyugalom, a parton kialakított hatalmas cápaakváriumnak nincs összeköttetése a tórendszerrel.

 

 

 

Még több információ: www.jeffreysbaytourism.org

 

(Fotó: flickr.com by gaftels)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: