Jungfraujoch & Schilthorn

Svájc - Minden svájci utazás csúcspontja Jungfraujoch. Kivált, hogy a vasútállomása 3454 méteres tengerszint feletti magasságban található.

Jungfraujoch és Schilthorn, Svájc legszebb hegycsúcsai.

Vonat visz a hegycsúcsra, Interlakenből indul, és két és fél órát, no meg 150 svájci frankot vesz igénybe. A vonat folyamatosan 15-20 %-os emelkedőkön kaptat, csak az utolsó szakaszon halad a hegy belsejében.

 

Az alagútban két ponton hatalmas nyílást vágtak, a vonat itt meg is áll, innen látható az Alpok leghosszabb gleccsere, az Eiger.

 

Itt foglalhatsz Jungfrau környékén szállást

 

Maga a kilátó két részből áll, az 3454 méteren lévő Jungfraujochból és a 108 méterrel feljebb található Szfinx teraszból. Ide egy speciális lift viszi a turistákat, 25 másodperc alatt téve meg a 108 méteres utat. A kilátás lenyűgöző, hacsak nem borul felhőbe a csúcs. [Az 1912-ben indult kilátó-obszervatórium építése 16 évig tartott.]

 

Figyelem! 4000 méter magasan a légnyomás különbözik az átlagostól, lassan kell menni és nyugodtan lélegezni.

 

A Jungfraujochtól légvonalban mintegy 15-20 kilométerre magasodó Schilthorn 2971 méteres magas csúcsa csak függővasúttal érhető el. Háromszori átszállással, fél óra alatt.

 

 

A csúcs tetejére épült kilátó úgy szerzett magának rendkívüli hírnevet, hogy itt forgatták az Őfelsége titkosügynöke című James Bond filmet.

 

Jó időben elképesztően gyönyörű a kilátás, több mint 200 hegycsúcs látszik, és ellátni egészen a Mont Blanc-ig s a Fekete Erdőig.

 

A kilátónak két része van: míg a lustábbak vagy éhesebbek, a Piz Gloria napelemmel táplált éttermében üldögélnek, és várják, hogy az egy óra alatt körbe forduljon velük, a sportosabbak a nyitott részen nézelődhetnek.

 

 

 

Még több információ: jungfrau.ch, schilthorn.ch

 

 

 

(Fotó: flickr.com by chriscom)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: