Egyiptom   Kairó    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Kairói vásárlás, üzletek

Egyiptom - Aki szereti a trükkös vásárlásokat, élvezni fogja a bazári alkudozást. Ha vásárolni akarsz, kösd föl a gatyád… kivált, ha egy bazárba tévedsz.

Kairói üzletek, vásárlások és ajándékok.

Kairóban sokféle a vonzó portéka: rézáruk, szőnyegek, sálak, kendők, fűszerek és ékszerek. Bazárban vásárolni különösen izgalmas, a bolt tulajdonosai hihetetlenül barátságosak és termékeik sokaságát kínálják.

 

Ha jól alkudtál, akkor a végén a tulaj egy kicsit mérges lesz. Ne indulj túl alacsony árról, mert az komolytalan és sértő. Teát is csak akkor fogadj el, ha tényleg vásárolni szeretnél…

 

A kairói Khan-al-Khalili Bazár a legkedveltebb a turisták körében. A bazárban nem lehet sietősen és kapkodva vásárolni. Szakíts rá kellő időt, valósággal böngéssz a bazársoron, és különleges ajándékokra lelhetsz.

 

A középkori Khan el-Khalili piacon, az Iszlám-Kairó szívében mesés kézzel készített, fújt üvegserlegekért és egyedi bőrpapucsokért alkudozhatsz, s kiválaszthatod a kedvenc illóolajodat, amit aprócska parfümös üvegekben haza is vihetsz. Kelendőek a selymek, fűszerek, ékszerek, kézzel készített bőr cipők és parfümök.

 

Az ajándék csecsebecsék között a papiruszok, kis piramisok, minitevék a népszerűek. (Az asszuáni piac a legjobb, ha ezüst és arany ékszert vagy fűszereket akarsz vásárolni, de megteheted Luxorban is, ahol a kendőknek és sálaknak is nagy a keletje.)

 

A legjobb cipőboltok a külvárosi Talaat Harb urcában sorakoznak, a divatos Zamalek pedig a helyi ékszerkészítő mesterek otthona, üzleteikben gyönyörű kézzel készített ezüstláncokat és aranyfüggőket vehetsz.

 

A fix áras boltokban nem lehet alkudni, a minőség is fix, de a hangulat fix, hogy langyos és érdektelen. A boltok nyitva tartása általában így alakul: 9:00-15:00 és 17:00-22:00. Ramadán idején szűkebb és szigorúbb a nyitva tartás.

 

 

Még több információ: www.cairo360.com

 

 

(Fotó: flickr.com by Tarouk)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: