Kajmán-szigeteki látnivalók

Karib-szigetek - Kedvenc nyaralóhely (hajdan kalózok búvóhelye), gyönyörű tengerparti paradicsom, kissé zsúfolt, de kiváló üdülőhelyekkel, éttermekkel, barátságos népekkel - és a legjobb merülőhelyekkel a nyugati féltekén.

Kajmán-szigetek legszebb látnivalói, nevezetességei.

Teknősök farmja

 

Egyfajta tengeri park, 23 hektáros zátonylagúna, ahol a vendégek kipróbálhatják a szabad tüdős merülést az oktatási központ felügyeletével. Kolumbusz Kristóf 1503-ban - felfedezésekor – eredetileg a teknősbékák szigetének nevezte el.

 

A Turtle Farm ma több ezer teknősnek ad otthont. Most védett faj. A költési időszak májustól októberig tart, mely idő alatt a teknősök fészket ásnak a tengerparton és ebbe helyezik el tojásaikat (de azokat a farm személyzete azonnal védett keltető helyre viszi.). A farmon egy vezetett túrával megismerheted a szigetek őshonos élővilágát és kultúráját.

 

 

 

Stingray City

 

A Grand Cayman sziget északi csücskének leglátványosabb attrakciója. A víz alatti, sekély homokpadok a szelíd ráják otthona. Megszokták az embereket, így meg is lehet simogatni, érinteni őket. És gond nélkül lehet alámerülni közéjük. Bár a víz sok helyütt csak mellközépig ér.

 

A ráják persze nem ingyen sereglenek ide, hajdan a hazatérő halászhajók itt szabadultak meg a halak belsőségeitől, így a ráják megszokták, ha motorhangot hallanak, közeledik a vacsora… Ma is etetik őket a turisták tintahallakkal. És el is várják…

 

 

 

Hell avagy a Pokol

 

Grand Cayman népszerű és kissé bizarr faluja, mely furcsa, fekete mészkőszikla alakzatairól híres, azt mondják, ilyen lehet a Pokol odalent…. Bár lakosai vallásosak, de humorosak is, hiszen a tűzvörös postahivatalból küldhetsz  egy "Képeslapot a pokolból",  az ajándékboltban pedig a Sátán szolgál ki… A falut hatvanan lakják. Van étterem és bár.

 

 

 

Pedro vára

 

A sziget legrégebbi, fennmaradt épülete, az angolok építették 1765 körül. A legenda szerint megfordult itt Henry Morgan, a hírhedt kalóz is.  Ezt a házat azonban úgy tartják számon, mint a kajmán demokrácia szülőhelyét, itt választottak először képviselőket és itt született 1835-ben a rabszolgaságot eltörlő törvény is.

 

TOWÁBB: Kajmán-szigetek hotelek, szállások

 

A ház szomszédságában buja trópusi park, pálmafákkal szegélyezett sétányokkal, fantasztikus kilátással a Karib-térségre. Egy 3D-s multimédiás mozi pedig 20 perces filmben mutatja be a sziget és a ház történelemét.

 

 

 

II. Erzsébet Botanikus Park

 

A botanikus kertben egy három kilométeres ösvény buja, de könnyű terepen kanyarog közel 300 őshonos faj, köztük rózsák, hibiszkuszok, liliomok és - május végén és júniusban virágzó - orchideák mentén. A park tava ad otthont a veszélyeztetett (és megfoghatatlan) kék iguanának, valamint a lenyűgöző papagájok sokaságának, és a ritka nyugat-indiai sípoló kacsának. A park 45 perces autóútra fekszik George Towntól.

 

 

 

Seven Mile Beach

 

George Town-tól északra. A Seven Mile Beach sokak szerint a világ egyik legszebb strandja, bár nem 7, hanem csak 5,5 mérföld hosszú…és egyre rövidebb lesz az erózió miatt. Mivel zátony védi a partot, és biztosítja, hogy a víz nyugodt maradjon, így ideális úszásra és szabadtüdős merülésre. Ez a legnépszerűbb strand a szigeten, bár több tucat szállodával határos, mégis marad hely, nem kell az egyik strandlepedőt a másikhoz illeszteni.

 

 

 

 Még több kép és információ: www.caymanislands.co.uk

 

 

(Fotó: flickr.com by Dang, randcaymantravels.com/)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: