Kajmán-szigeteki tudnivalók

A sziget a karibi világ leggazdagabbja: offshore banki központ szerepe okán. Ehhez mérten meglehetősen drága is tud lenni egy nyaralás. A legtöbb üdülő, hotel és szálloda a Seven Mile Beach körül található.

Kajmán-szigetek hasznos tudnivalói, árakkal.

Időjárás

 

Az időjárás a Kajmán-szigeteken egész évben jó, sok a napsütéses óra és passzátszelek enyhítik a fülledt trópusi éghajlatot. Csúcsforgalom: decembertől áprilisig (száraz évszak). Az esős évszak májustól novemberig tart, de sokak szerint ez a legjobb időszak egy nyaralásra. A szobaárak olcsóbbak és a strandok is kevésbé zsúfoltak, és ha esik az eső, akkor is csak rövid ideig. Bár a hurrikánokra figyelni/számítani kell.

 

 

Biztonság

 

A Kajmán-szigeteken viszonylag alacsony a bűnözési ráta. Ennek ellenére tartsd be a szokásos, ésszerű óvintézkedéseket. Hurrikánok szezonja: június-november, kövesd a helyi tanácsokat.

 

 

Egészség

 

Általában nincs konkrét egészségügyi kockázat, az élelmiszerek és a víz biztonságos, de bizonyos típusú trópusi zátonyhalak mérgezőek lehetnek, még főzve is. Dengue láz előfordul. A rovarcsípések ellen védekezz. Van két jó kórház, de a súlyosabb eseteket Miamiba szállítják. Köss átfogó biztosítást. Búvárbalesetekre felkészültek.

 

 

Étkezés

 

Jellegzetes alapanyagok és fűszerek: kagyló, kókusz, manióka, rizs és borsó, mangó, curry, tonhal, sügér, csirke, sertéshús. Jellegzetes karibi konyha jamaikai hatással. Kóstold meg a manióka süteményt... A helyben fogott hal vagy egy vízparti étteremben, sebtiben, hagyományosan elkészítve a legjobb, vagy elegánsan fuzionálva valamely ötcsillagos étteremben. A megkapó vízparti Calypso Grillben mennyeien készítik a kagylós hallevest (jó paradicsomosan, édes paprikával, hagymával és néhány szelet ropogós baconnal díszítve) meg a kubai stílusú garnélarákot is. A Hemingway's-ben pedig remek a paella, a ráksüti meg a nap fogása, nemzetközi stílusban körítve.

 

Középkategóriás étterem, három fogás 2 főre >> 87,30 $     
McDonalds menü >> 10,69      
Belföldi sör (0,5 liter) >> 5,00     
Importált sör (0,33 literes) >> 5,00     
Cappuccino  >> 4,88      
Coca / Pepsi (0,33 literes) >> 1,76     
Üveg bor (középkategóriás) >>  25,67 
Víz (0,33 literes) >> 2,70 $ 

 

 

Kajmán szigetek szállás, hotelek

 

Grand Caymanon csak néhány tucat szállodát és üdülőt találsz, a legnagyobb koncentrációban Seven Mile Beach mellett, a nyugati parton. A legtöbb hotel meglehetősen drága, mint a sziget általában, de néhány közepes áru szálloda is a nyaralók rendelkezésre áll.

 

  Booking.com  

 

 

 

Strandok és merülőhelyek

 

Míg Kolombusz még a teknősökről, utóbb Sir Francis Drake a helyi krokodilfélékről, a kajmánokról nevezte el a szigetet. Ja és ne feledkezzünk meg a leghíresebb kalóz, Feketeszakáll itt lengő szelleméről sem...  :-)

 

A Kajmán-szigetcsoport három szigete: Grand (Nagy) Cayman (főváros: George Town), Little (Kis) Cayman és a Cayman Brac. Utóbbi drámai erejű sziklái és gazdag növény- és állatvilága ihlette Robert Louis Stevensont a Kincses sziget megírására. Ma a búvárokat egy 1996-ban elsüllyedt orosz építésű kubai haditengerészeti fregatt roncsai vonzzák ide. A szigetek a karibi térség legfőbb búvárdesztinációja, több mint 200 tökéletes merülési hellyel. 

 

 

Grand Cayman legszebb strandja a hétmérföldes – Seven Mile Beach –, minden tengerparti képeslap alapja: árnyékos kazuárfával övezett tökéletes homok, hihetetlen színű víz, és szeméttől meg utcai árustól garantáltan mentes. A pipás búvárkodáshoz a Rum Point a legjobb hely, csendes vizében csak úgy nyüzsögnek a szivárványos halrajok. Little Caymanon pedig a Point of Sand a legszebb partszakasz, valószerűtlenül rózsaszínű homokkal, és hétköznaponként sokszor tiéd az egész strand.

 

 

Közlekedés

 

Baloldali a közlekedés. A minibuszok útvonala színes jelzésekhez kötött. Sárga: George Town - West Bay / Seven Mile Beach. Piros: George Town - East End / North Side. 

 

Egyirányú jegy (helyi közlekedés) >> 1,50 -2.00 $     
Taxi 1km >> 4,00      
Gázolaj (1 liter) >> 2, 93 $ 

 

 

Nota bene

 

A topless és a meztelen fürdés tilos, strandruha csak a part mentén elfogadott. Telefon: nemzetközi kimenő kód 011, majd a megfelelő országkód (pl. 011. 36 Magyarország), a mobiltelefon lefedettség jó, működik a GSM 900/1800 hálózat, telefonok bérelhetők. Internet kávézók széles körben elérhetők. Elektromos áram 110 V, 60 Hz - amerikai stílusú két dugaszos az alapfelszereltség. Az angol a hivatalos nyelv.

 

November legizgalmasabb fesztiválja a Kalózok Hete George Town kikötőjében: fiesta, zene, tánc, jelmez, étel, ital és tűzijáték.

 

 

 

Még több információ: www.caymanislands.co.uk

 

 

(Fotó: scubadivingfanclub.com)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: