Lamu, a szuahélik öreg városa

Kenya - Sétád során ódon mecsetekben és régi arab házakban gyönyörködhetsz, amelyek lenyűgöző faragott faajtajukkal ejtenek ámulatba.

Lamu, az ősi város.

Lamu valójában egy békés trópusi sziget, ahol az élet a saját nyugodt ritmusában telik, de történelme legalább olyan titokzatos és lenyűgöző, mint középkori városának kanyargós utcái.

 

A sziget igazi vonzereje az eredetileg 14. századi szuahéli város, amelyet aztán lakták portugál felfedezők, török kereskedők és ománi arabok is.

 

Nézd meg a Lamu Múzeumot, a Szuahéli Házmúzeumot és az erődöt.

 

A szigeten nincs jármű, szárazföldön a szamár, tengeren a dhow a domináns közlekedési forma.

 

Egy kis romantika senkinek sem árthat, főként, ha ínyenc menü is jár hozzá: a dhow, vagyis hagyományos arab vitorlás fedélzetén finomabbnál finomabb tengeri fogásokat tesznek elénk.

 

Itt foglalhatsz Lamuban szállást

 

S hogy mi köze van Kenyához az arab vitorlásnak? Nos, a régi kereskedelmi útvonal Kenya partjai mellett vezetett, így sokat látták ezeket a hajókat rakománnyal megrakva, most ugyanezek a vitorlások – persze szépen felújítva – a szórakozás színterévé váltak.

 

A partjainál gördülő dűnék és végtelen strandok, beljebb az apró falvak között mindenütt kókusz és mangó ültetvény fészkel.

 

 

 

► Még több információ: kenyasafari.com/lamu

 

(Fotó: flickr.com by jcogordon)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: