Maszáj Mara rezervátum

Kenya - A Maszáj Mara az egyik legismertebb és legnépszerűbb rezervátum egész Afrikában. Időnként és bizonyos helyeken kicsit már talán zsúfolt is… már mint a  turisták által.

Maszáj Mara vadrezervátum.

A végtelen tiszta égbolt, a nyílt szavannák, az éves gnú-zebra migráció, a változatos madárvilág, a különleges maszáj kultúra simán rabul ejt mindenkit.

 

Ez a vidék a maszáj törzs hona, mióta a 17. század közepén Dél-Kenyába vándoroltak a Nílus völgyéből. A nomád maszájok nem hittek a földtulajdonban, s e helyett azt választották, hogy a vadvilággal harmóniában élnek, és arra mennek, amerre a vadak legelnek. Így nyomon követhetik a természet egyik legszebb látványosságát is, ahogyan a gnúk ezrei évről évre megteszik vándorútjukat, Tanzánia kiszikkadt földjéről a veszélyt rejtő, krokodillal teli vizeken át a hívogató legelőkig.

 

A Maszáj Mara a Nagy Rift-völgyben rejtekezik, ott, ahol a völgy széles és remek túrákra vadmegfigyelésekre kínál alkalmat. Északról Dél felé a Mara folyó szeli át.

 

Rövid idejű szafari alatt is láthatsz itt megannyi állatot, van itt gnú, zebra, impala, zsiráf, gazella, és persze leopárd, oroszlán, hiéna, gepárd, sakál és denevér fülű róka. A fekete orrszarvú egy kicsit félénk, és nehéz észrevenni... A Mara folyó pedig vízilovakban és krokodilokban gazdag.

 

Minden július (néha augusztus) a nagy gnú vándorlás időszaka, s ez októberben (néha novemberben) megismétlődik visszafele. A rezervátum ötszáz madárfajnak ad otthont, közöttük struccok, pacsirták, ragadozó madarak.

 

Itt foglalhatsz Masai Mara szállást

 

A vidék magassága (1,500-2,170 méter) miatt, némileg enyhébb az éghajlat, mint más régiókban, a nappali hőmérséklet ritkán haladja meg a 30 ° C-t, és szinte soha se esik 15 ° C alá éjjel. Esős évszak: áprilisban és májusban, aztán novemberben. 

 

Leghűvösebb az idő: júniusban és júliusban. Száraz évszak: júliustól – októberig. A legmelegebb hónapok: december és január. A nagymacskák megfigyelésére a legalkalmasabb időszak.

 

A magasból is  meg lehet szemlélni, hogyan kel fel a nap, és hogyan ébred a természet és az állatvilág a Masai Mara Nemzeti Parkban. Az egyórás ballontúra hajnalban indul, és pezsgős reggelivel ér véget… majd minden szálláshely kínálatában biztos helyen van ez a feledhetetlen élménytúra.

 

 

 

 Elérhető: 270 km-re Nairobitól 5-6 óra közúton, 45 perc repülővel. Egy professzionális szafari nap: 250 $ Még több információ: maasaimara.com

 

 

 

(Fotó: flickr.com by manu)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: