Kína : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek

Világ & városok

Peking

Peking - A kínai főváros csupa hang, szag és íz, ám a szmog miatt kevésbé színes. Az utazók örök kedvence a Tiltott város, a Beihai park, a Nyári palota, és a rossz emlékű Tienanmen tér.


Világ & városok

Nagy Fal

Kína - 11 évszázadba telt, mire megépítették, és olyan hosszú, ha szakadozottan is, mint a New York és Los Angeles közötti távolság.


Világ & városok

Hongkong

Kína - Hongkong egykor az olcsóság és a silány áruk szimbóluma volt, ma már drága és kifinomult.  Ha csak nézelődsz és fényképezel – van mit bőven –, s így éled át a város nyüzsgését, olcsón megúszod.


Világ & városok

Shanghai

Kína - Shanghai, az egykori alacsony építésű város most az égbe tör modern épületeivel. Szinte ellepik a betelepülők és a turisták…


Világ & városok

Xian

Kína - Xian környékének két nevezetessége a Huaqing hőforrások és az első kínai császárt halála után is védeni hivatott anyaghadsereg.


Világ & városok

Guilin

Kína - Akár egy képeslapsorozat, minden szegletében: a Li folyó, az Elefánttorony-hegy és a Nádfuvola cseppkőbarlang a leghíresebb.


Világ & városok

Tianmen Nemzeti Park

Kína - Lenyűgöző kilátás, szédítően függőleges sziklafalak, elképesztő üvegpadlós sziklasétány, és a világ leghosszabb felvonója. Ez vár rád a nemzeti parkban. Meg 99 hajtűkanyar.


Világ & városok

Shilin avagy a kőerdő

Kína - Kétórányi autókázásra Kunmingtól lélegzetelállító és hátborzongató táj fogadja a látogatót. Shilinnek, vagyis kőerdőnek nevezték el a várost, amelyet az egyedülálló természeti képződmény köré építettek


Világ & városok

Chengdui pandapark

Kína - Állatbarátok imádni fogják, és a többiek is azzá válnak itt – a chengdui pandaközpont egyik része állatkert, a másik kutatóközpont, a harmadik meg élőhely, telis-tele óriáspandákkal.


Világ & városok

A lexiaguoi vörös föld

Kína  - Déli, turisták elől eldugott részén vadítóan színes a táj. Ez Lexiaguo (másként Luoxiaguo), avagy mint azt a neve jelenti: a hely, ahol gyönyörű színek vannak.


Világ & városok

Huashan sziklái

Kína - A legnagyobb próbatétel, amit még az őrült hadi kiképzők is megirigyelnének. Kínában évezredes hagyománya van a Huashan hegy megmászásának – úgy tartják, aki képes rá, legyőzi a félelmeit.


Világ & városok

Kínai Hallstatt

Kína -  Az osztrákok persze megsértődtek, de kínaiak erre is fittyet hánytak, hisz annyira belejöttek már  a  hamisításba, hogy egy város klónozása meg se kottyan nekik. Most éppen a világörökség védelme alatt álló osztrák Hallstatt falut építették ujjá Hongkongtól 160 kilométerre.