Kruger Nemzeti Park

Dél-Afrika - A nemzeti park az ország egyik legrégebbi, legnagyobb és legismertebb természetvédelmi területe.

Kruger parki elefántles.

A Kruger Park Dél-Afrika észak-keleti határán található.  A szafari utazók számos vadon élő állatot figyelhetnek meg, több mint 140 emlősfajt, köztük kafferbivalyokat, fekete orrszarvúkat, zebrákat, zsiráfokat, antilopokat is, no és 500 madárfajt, hüllőt és kétéltűt.

 

A parknak nyolc bejárata van: Paul Kruger, Numbi, Malelane, Crocodile Bridge, Punda Maria, Orpen, Phabeni, Phalaborwa és Pafuri.

 

 Itt foglalhatsz Kruger parki szállást

 

A park és az itt élő állatok több mint 2 millió hektárnyi terület birtokolnak.  A park északi területét általában kevesebb turista látogatja, pedig itt láthatóak a nagy bivaly és elefánt csordák, a központi régiót a nagymacskák uralják, az oroszlánok és a leopárdok, míg a déli terület a ritka fehér rinocérosz élőhelye.

 

Évente félmillió turistát vonz a látnivalók sokasága, kilenc kialakított útvonalon remek szafari programok és bemutatóhelyek közül lehet választani.

 

Sőt az itatók mellé természetbarát szállodák és faházas kempingek is épültek, de aki ott tér nyugovóra, jobb, ha éjszakára becsukja az ablakot...

 

Ja, és a napi maláriatablettáról se feledkezz meg. 

 

 

Még több információ: www.krugerpark.co.za

 

 

 

(Fotó: flickr.com Charles Peterson)

Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (6) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: