Laikipia fennsík

Kenya - Feltörekvően divatos szafari célpont, ugyanakkor tudatos vadvédelméről is nevezetes e vad északi határvidék. Itt minden a big five-ról, vagyis az öt nagyvadról szól.

A kenyai Laikipia fennsík.

A gyéren lakott Laikipia régió ad otthont Kenya második legnépesebb elefánt (5400) populációjának, erősen védett öko-szentélyeiben pedig a kenyai fekete orrszarvúk élhetnek békében.

 

A hatalmas földterületeken a magángazdaságok szarvasmarhái osztoznak a vadakkal.

 

Laikipia  száraz és hűvös időjárásáról a Mount Kenya (5199 m) és a Aberdare felvidék (3999 méter)  gondoskodik. Száraz évszak januártól márciusig valamint   júliustól októberig tart.  Ez a legjobb szafari időszak. De vigyázz a maláriával...

 

Az elefánt, bivaly, oroszlán, rinocérosz és leopárd otthona a Laikipia, ahol az öreg farmházakat mára luxus szálláshelyekké alakították, így nem kell attól tartanod, hogy akkor is összetalálkozol valamelyikükkel, amikor nem szeretnéd – a háborítatlan éjszakák garantáltak.

 

Aktivitások: vadmegfigyelés éjjel-nappal, túrázás, horgászat, hegymászás, hegyi kerékpározás, tevegelés és lovaglás. Központ és kiindulópont: Nanyuki.

 

Itt foglalhatsz Laikipiában szállást

 

Afrika második legmagasabb hegyét is megmászhatják a kalandos kedvű utazók, a Mount Kenya 4986 méterre magasodik a tengerszint fölé. Ez a kialudt vulkán Afrika második legmagasabb hegye, az Egyenlítőn 5199 méter magasra nyúlik az ég felé. Ngainak, a Kikuyu törzs istenének lakhelye.

 

Hófödte csúcsát elsőként 1849-ben Johann Ludwig Krapf misszionárius pillantotta meg a civilizált világból érkezők közül, de csak ötven évvel később, amikor Halford John Mackinder brit geográfus meg is mászta a csúcsot, hitte el a világ, hogy lehet hó az Egyenlítőn.

 

A területet egzotikus hegyi panorámája, változatos erdővilága és ritka állatfajai – mint az ördögmajom, bongó és óriás vaddisznó – is különleges természeti csodává teszik. 

 

 

 

Még több információ: www.laikipia.org

 

 

 

(Fotó: flickr.com by alan jones)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: