Lappföld

Finnország - A legészakibb terület, az ország csaknem egyharmadát teszi ki. Itt a Sarkkörön találkozhatsz a Mikulással, meghódíthatod Kemi hóból-jégből épített várát (februártól áprilisig) és borzonghatsz a sarki fény misztériumától...

Lappföld rénszarvassal.

Ha szerencséd van, a sárgás-zöldes színek mellett némi vörös fényt is észlelhetsz, de ez ritka.

 

Benevezhetsz egy haski vagy rénszarvas szánhúzó túrára. Ha épp márciusban vet erre a jó sorsod, ekkor tartják Inariban a rénszarvaskirály futamokat, a győztest megkoronázzák… Hát, itt korántsem lapp-ang a jókedv.

 

A Botteni-öbölben szolgál a világ egyetlen idegenforgalmi jégtörője, a Sampo. A hajó telente rövid utakat tesz az öbölben. Az élmény garantáltan arktikus, a bátrabbak búvárruhába öltözve ringatózhatnak a dermesztő tengeren.

 

Santaclaus Village-ban találkozhatsz a Mikulással, vagy feladhatsz egy képeslapp-ot a Mikulás postahivatalában. A karácsonyi ház, egyedi és nosztalgikus karácsonyi kiállítás keretében mutatja be világszerte a karácsonyi szokásokat és hagyományokat. Családi jegy: 10 €.

 

Itt foglalhatsz Lappföldön szállást

 

A hószafarikat  rendező társaságok különféle kalandos programokat indítanak.. A varost este csodálatosan világítják ki speciális jéglámpákkal. A Santapark egy földalatti Disney-stílusú vidámpark. A belepő ára 20/10 €.

 

 

 

Közlekedés: 8-as busz Rovaniemiből. Ha neki írnál: 96930 Napapiiri - Joulupukin pajakylä. Honlap: www.santaclausvillage.info

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Heather Sunderland, shutterstock.com)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: