Repülőjegyek

Hova ülj a repülőgépen?

Tipp - Bárhogy is állsz a repüléshez, egy kényelmesebb és jó helyen lévő ülés sokat emelhet a komfortérzeteden – függetlenül attól, hogy a felhőkben és a tájban való gyönyörködéshez vagy a repülésfóbiád leküzdéséhez nyújt megfelelő hátteret.

A legjobb ülések a repülőgépen

De hol vannak a legjobb ülések a repülőgépen? Az első osztályon. Persze, nagyobb tér, kényelmesebb székek… de közöttük is vannak jobb és rosszabb helyek, ahogyan a turistaosztály ülései sem egyformák. Akkor vajon előre, középre vagy hátulra ülj? Ez bizony légitársaság- és repülőgépfüggő, s itt abban segítünk, hogy az adott járaton a szabad helyek közül a legjobbat és számodra legmegfelelőbbet foglalhasd le.

 

Hova érdemes ülnöd a repülőgépen… kattints ide!

 

Segítség: Válassz légijáratot, majd repülőgéptípust, és máris kapod a képet - a zöld ülések a legjobbak, a sárgák egy picit szerényebbek, fehér színnel az átlagos, pirossal a legrosszabb üléseket jelölik. A C betű jelzi a mosdót, a kis fekete pötty az erőforrásokat, a dupla piros nyilak pedig a vészkijáratokat.

 

Biztonság: Van, aki a gép orrára esküszik, mások a hátuljára, megint mások szerint a szárnyak között ülni a legbiztonságosabb, hiszen az a gép legerősebb része. A nagy légitársaságok közül a legtöbben azt állítják, az egyik ülés éppen olyan biztonságos, mint a másik. Valójában mindig az adott probléma határozza meg, hogy a gép melyik része sérül jobban, viszont a statisztika azért érdekes arányokat mutat. A Popular Mechanics magazin 1971 és 2007 között az ülések biztonsága szerint elemezte az összes repülő-balesetet, eszerint: a túlélési arány a hátsó részben 69, a szárnyak között 56, a gép elején 49 százalék volt.

 

Fotó: flickr.com by Brook Ward

Betöltés...
(10)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (1)

Ez is érdekelhet: