Tippek & toplisták

Európa legszebb tengerparti strandjai

Íme, a hét legszebb tengerparti strand -  Európában

Pasjaca strand, Cavtat / Horvátország

 

Sziklák lábához simuló strand. Egy a sziklákba vájt alagút ereszkedik le a kavicsos, homokos tengerpartra. A Pasjača strand Európa egyik leggyönyörűbb tengerpartja. 10 percre Cavtattól és 30 percre Dubrovnik városától.

 

Cavtati szállások. Fotó: Pawel Pawel.

 

 

 

Nerja strand, Andalúzia / Spanyolország

 

Nerja város sziklás terasza alatt egy csöppnyi strand búvik meg, a Burriana.  Széltől védett csodás öbölben, sziklákkal körülölelve, homokos parttal, fantasztikus panorámával és naplementével. Alig egy órára Malagától.

 

Nerjai a szállások. Fotó: Horváth Botond 

 

 

 

Bolata strand, Balgarevo / Bulgária

 

Várnától északra, Albenán is túl, Kavarna városa közelében található ez a gyönyörű, természetvédelmi területbe simuló Fekete-tengeri strand. Egy ívelt és békés öbölben aranyhomokos parttal.

 

Kavarnai szállások. Fotó: Trabantos 

 

 

 

Numana Alta Beach, Ancona / Olaszország

 

A Numana Alta strand nagyon csendes és tökéletes a pihenésére, a tengeri fürdőzésre vagy merülésre. Kristálytiszta a tenger, és fenyőfák finom illata leng a levegőben. Az öblöt zátonyok védik a széltől.

 

Numanai szállások. Fotó: Cristian Ghisla

 

 

 

Akra Drastis, Korfu-sziget - Görögország

 

Korfu sziget nagyon jó választás a természet, a gyönyörű vad strandok és a túrázás szerelmesei számára. A sziget északi részén, néhány kilométerre Sidari gyönyörű városától található az  "Akra Drastis". Szokatlan és ritka szépségű hely. A kis öbölhöz nem könnyű hozzáférni, de megéri a fáradtságot.

 

Sidari szállások. Fotó: Yannik  

 

 

Porthminster strand, St Ives / Anglia

 

Angliában nyaralni? Strandolni? Cornwall több száz gyönyörű homokos stranddal büszkélkedik. St Ives csupa báj, kristálytiszta kék a viz és finom a homok. A művészek kedvence ez az inspiráló paradicsomi szeglet.

 

Saint Ives szállások. Fotó: stIves

 

 

 

Szent Miklós sziget, Budva / Montenegro

 

Európa egyik legkisebb és legszebb szigete a Szent Miklós-sziget (Sveti Nikola) A kis szigeten 3 nagy és számos apró strand található.  Ez a sziget Budva gyönyörű városával szemben található. Komppal tíz perc.

 

Budvar szállások. Fotó: roditeljsrbija.com

 

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: