Anglia   London    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Londoni hotelek

London - A világ egyik legdrágább városában is találni megfizethető szállást. Olyat is, amely nem csupán az „ennyi pénzért elviselhető” kategóriába tartozik. Mutatjuk a legstílusosabb és legkellemesebb szálláshelyeket Londonban £100 alatt. Kategóriájukban a legjobbakat.

Londoni olcsó hotelek.

A bolygó legdrágább szobáit bérelheted, de nem kell sokat kutakodnod, hogy megtaláld a legolcsóbbat is. Vagy legalább is majdnem… Érdemes figyelni a bookingon az okos ajánlatokat és az akciókat.

 

Mivel London egy hatalmas és burjánzó város, egy lépésben ki- és megismerhetetlen, jól teszed, ha a programodhoz igazodva keresel egy alkalmas hotelt vagy szállást. A gyalogos városnézőknek a West End, vagy a South Bank ajánlott. A terek és múzeumok kedvelőinek West London, a hippereknek vagy csak fiataloknak East London vagy a város pereme.

 

Persze némi meglepetésre így is, úgy is felkészülhetsz, a légkondicionáló itt nem standard kellék, a szobák többnyire túl hidegek télen, és túl melegek nyáron. Egy négycsillagos hotel fürdőszobája meg olykor felülmúlja egy ötcsillagosét. Az ablakok pedig nem mindenhol nyithatók.

 

A londoni hotelek, épp az irdatlan forgalom miatt, kissé felülértékeltek és elkényeztetettek. Egy abszolút luxushotel sem biztos, hogy – épp a hagyományokhoz való ragaszkodás miatt – ugyanazt kínálja, mint mondjuk Párizsban vagy Berlinben. Divatosak a boutique hotelek, de itt meg az a baj, hogy a kisebb szállodák ugyan megváltoztatták a jellegüket, de nem követték a szabványokat. Szóval, sok az ocsú… De ha ügyesen keresgélsz, nem sajnálod rá az időt, megtalálod a neked való szállást.

 

Íme, a fuggetlenutazo.com ajánlata:

 

Stylotel

 

A hotel két 19. századi lakóházra épült, s ez az egyetlen, ami nem ultramodern ezen a szálláshelyen. Alumínium falborítás, a padlótól a mennyezetig tükrök, megvilágított üvegbútorok… A szobaválaszték pedig rendkívül kedvező: egy-kettő-három-négyágyas szobákat is kínálnak. A Hyde Park egy ötperces sétára, az Oxford Street tízpercesre van a szállástól, tízpercnyi buszozással-metrózással pedig egyenesen London szívébe s minden történés közepébe juthatsz.

 

Cím: 160-162 Sussex Gardens W2. Honlap és foglalás magyarul itt: stylotel

 

Hotel 55

 

Modern és elegáns hotel, szépen berendezett, hangulatos szobákkal, amelyek legjobb része a king méretű ágy ortopéd matracokkal, így garantált a jó alvás. A romantikusan megvilágított kerthelyiség ideális helyszín egy esti italozáshoz, a földszinti Momo japán étterem fogásait is érdemes kipróbálni, s ki ne hagyd a bárlátogatást – a falakon Sudhir Deshpande (az indiai Jackson Pollock) művei is megtalálhatók. A közelben a Wembley Stadion és a Királyi Botanikus Kertek, kétperces sétára a North Ealing metróállomás.

 

Cím: 55 Hangar Lane W5. Honlap és foglalás magyarul itt: hotel55-london

 

The Hoxton

 

Díjnyertes szálloda, amely egy kastélyépületben kapott helyet. A szobák stílusosan berendezettek, s a vendégeknek ingyenes nyomtatási, faxolási lehetőséggel kedveskednek, plusz egy órás ingyenes telefonbeszélgetéssel naponta, az USA, Ausztrália és Európa legtöbb országába. Az árba a könnyű reggelit is beszámolják, s ha a joghurt-narancslé-banán reggeli után gyorsan megéheznénk, a földszinti Hoxton Grill étteremben rendesen jóllakhatunk. A hoteltől ötperces sétára található az Old Street metróállomás.

 

Cím: 81 Great Eastern St EC2. Honlap és foglalás magyarul itt: hoxtonhotel

 

Twenty Nevern Square

 

20 szobája nemcsak, hogy egyedileg tervezett, de még a bútorokat is kézzel faragták bele. A viktoriánus lakóházba épített szálloda szobáinak hangulata a nyugatiastól a keletiesig váltakozik, olykor egymásba vegyül, fürdőszobái márvánnyal díszítettek, s minden luxus butik hangulatot áraszt. Elhelyezkedése egy csöndes zöld téren, ötperces sétára az Earl Court metróállomástól.

 

Cím: Nevern Square SW5. Honlap és foglalás magyarul itt: 20nevernsquare

 

Church Street Hotel

 

Egy vidám, meghökkentően színes és cseppet sem angolos hotel. Olyan, mintha Kubából vagy Mexikóból csöppent volna a nem túl központi, de busszal jól megközelíthető Camberwell negyedbe. Harsányan egzotikus és latinosan otthonos szálláshely, szépen dekorált szobákkal és fürdőszobákkal, bárral és étteremmel. Közös fürdőszobával és a hálóba épített fürdőszobával, erkéllyel vagy anélkül is kérhetsz szobát.

 

Cím: 29-33 Camberwell Church Street SE5. Honlap és foglalás magyarul itt: churchstreethotel

 

Arosfa Hotel

 

Egy kétszáz éves György korabeli házban működik e hotel, amely egykor Sir John Everett Millais festő otthona volt. (Egyik leghíresebb festménye, az Ofélia a Tate Britainben megtekinthető.) A szállóvendégek között azonban nemcsak a festészet, de az irodalom és a könyvek szerelmesei is szép számban megtalálhatók, az épülettel éppen szemben van ugyanis Európa legnagyobb akadémiai könyvesboltja, a közelben számos új és használt könyvet áruló üzlet, s a British Library könyvtár sincs messze. A szobák ízlésesen, szépen, modern angolosan dekoráltak, a tulajdonosok pedig legendásan kedvesek.

 

Cím: 83 Gower Street WC1. Honlap és foglalás magyarul itt: arosfalondon

 

Arran House Hotel

 

Családi tulajdonban lévő hotel egy házban, amelynek története is van. Pontosabban korábbi lakói történetét őrzik a falak és a vendéglátók, így szabad perceidben mindent megtudhatsz a kudarcra ítélt zenészről, a kitüntetett szobrászról és az önjelölt médiacsászárról… A szállodához saját rózsakert tartozik, s ingyenes DVD-kölcsönző a vendégek számára. A szobák ízlésesen berendezettek, bennük tea- és kávéfőző. A British Múzeum ötperces sétára található, a Euston Square metrómegálló is ugyanennyire.

 

Cím: 77-79 Gower St WC1. Honlap és foglalás magyarul itt: arranhotel-london

Itt foglalhatsz Londoni szállásokat.

 

 

 

Fotó: illusztráció - wikipedia - William Warby

Betöltés...
(10)
Pozitív értékelés (10) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: