Anglia   London    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Londoni pubok és klubok

Londoni utazás elképzelhetetlen egy pubbéli sörözés vagy vacsora nélkül. Nézzük a legjobb kocsmákat alapozásnak, aztán a legjobb éjszakai klubokat.

Londoni pubok és a legjobb klubok

Mayflower

 

A legrégebbi kocsma a Temze partján, már akkor itt állt – az elődje – amikor 1620-ban útjára indult innen Amerikába a Myflower az első telepesekkel…  A jelenlegi épület 18. századi, és pontosan úgy néz ki minden ízében, ahogyan egy hagyományos angol pubhoz illik - tölgyfa gerendák és lambéria. Az éttermi rész az emeleten található, egy remek terasszal, ahonnan pompás a kilátás a folyóra.  Hűvös és egyedülálló kocsma mindössze 2 percre Rotherhithe pályaudvartól.

 

 Cím: 117 Rotherhithe Street. Info: www.themayflowerrotherhithe.com

 

Zeitgeist

 

Ez egy német gastropub, német sörökkel, német személyzettel, 16 féle német csapolt és 32 féle német palackozott sörrel. A konyha autentikusan szolgálja a teuton ízlést, a két kedvenc: a currywurst és a schweinebraten. Angol-német sportrendezvények ideje alatt forró a hangulat, a helyszín azonban végig kedélyes. Wunder-bár…

 

► Cím: 49-51 Black Prince Road. Info: zeitgeist-london.com

 

Faltering Fullback

 

Utcasarkon áll, mintegy tétován s borostyánnal befuttatatva London igazi pub-gyöngyszeme – a Stroud Green Finsbury Park háta mögött. Egy a négyben kocsma ez, zegzugos és hangulatos, zavarba ejtő lépcsőkkel, átjárókkal, termekkel és teraszokkal. Patkó alakú a söntés, dupla ajtós a billiárd terem, itt-ott gitár, sálak, repülőgépek lógnak a mennyezetről. Derűs időben a kedvenc: London legszokatlanabb kerthelyisége.  Bocs, de asztalfoglalás nincs… Rögbi és foci meccsek idején tömve.

 

► Cím:  19 Perth Road. Info: www.falteringfullback.com

 

Greenwich Union

 

Pompás kocsma, amely kényes az ételek és a sörök megfelelő kombinációjára. Mindezt kellő sikerrel teszi - szorosan együttműködve a közeli Amenatime sörfőzdével.  Kedvelt a fiatalok körében is. Sokféle különleges angol és német sör közül válogathatsz, csoki sör vagy málnasör is kapható, hozzá házi húsos pite vagy hal rudacskák mártással. Ingyenes a Wi-Fi (ritkaság ezen a tájon), így aztán sokan – főleg a szabadúszók – nem csak szórakozni, de dolgozni is ide térnek be… Meleg nyári napokon hangulatos a kerthelyisége.

 

► Cím: 56 Royal Hill SE10. Info: greenwichunion.com

 

The Palm Tree

 

Annak ellenére, hogy egzotikus a neve (Pálmafa) és a Mile End zöldellő ölelésében áll, valójában egy klasszikus pub világot idéz – ahol szerencsére megállt az idő. A bútorok egy másik korszakot idéznek: aranybarna tapéta, vörös bársony függönyök és - ami egyre ritkább - szőnyeg a padlón. Az vendégkör fiatal diákok és bőbeszédű idős helybéliek furcsa keveréke. Ha szeretnél egy kis ízelítőt az East End 50-es (1850-es vagy 1950-es?) évekbeli hangulatából,  alkalmasabbat nem is találhatsz.

 

► Cím: Haverfield Road E3

 

Éjszakai klubok

 

Ha leszáll az este, a történelmi emlékhelyek és grandiózus múzeumok álomba merülnek, és egy egészen új London kel életre. A West End csillogó fényei mega-musicalekkel és hangzatos drámákkal várják látogatóikat, de ami kevésbé ismert, a londoniak kezdenek rákapni a kabaréra meg a Charlestont újraélesztő partikra, és egyre szaporodnak az alagsori bingo-klubok is. A Soho ma is népes és zajos, de Shoreditch, Hoxton és Dalston utcái is kezdenek esténként megtelni.

 

Fabric

 

Ismert az egész világon, többször is a világ legjobb éjszakai klubjai közé választották. A szórakozóhellyé átalakított egykori hűtőház a Smithfield húspiaccal szemközt található.  Kívülről durvának tűnik a környék, ám odabent váltakozva meghitt vagy forró a hangulat. A világ legjobb DJ-i és a világ legizgalmasabb zenei stílusai a parketten. Minden szombat este kiszámíthatatlan és teljesen lenyűgöző. De a péntek se kullog utána…

 

 Cím: 77a Charterhouse Street. Info: www.fabriclondon.com

 

Piccadilly Institute

 

A Piccadilly szívében található nightclub meglehetősen egyedülálló légkörének és berendezésének köszönheti hírnevét és közönségét. Hat különböző zenei és építészeti (gondolj szabadon bármi őrületre) stílusú teremben lehet táncolni, a kultikus klasszikusoktól a legdivatosabb ütemekig. Boldog órák minden nap…

 

 Cím: The London Pavilion. Info: www.piccadillyinstitute.com

 

DSTRKT London

 

Elegáns klub, ahol szívesen megjelennek a gazdagok és híresek ( Rihanna, Justin Bieberm, Pamela Anderson, Jeremy Irons, Ice-T,) Mesés koktélok (8-9 Ł), élőzene, bársonyos környezet.

 

 Cím: 9 Rupert Street. Info: www.dstrkt-london.com

 

Roxy

 

Ez a pincebár roppant szórakoztató, a diákok körében pedig roppant népszerű (persze, mert engedményt is kapnak). A hangulat kacér, minden nap más a zenei program. Populáris, elektronikus és alternatív zenék, no meg jótékony boldog órák.

 

 Cím: 3 Rathbone Place Marylebone. Info: www.theroxy.co.uk

 

Vertigo 42

 

Felejtsd el a London Eye-t, inkább ülj fel Anglia legmagasabb bárszékére – ezt a 42-es torony (korábban a NatWest Tower) 42. emeletén találod, egyszerre többet is…:-). A kilátás meglásd valóban lenyűgöző, a legexkluzívabb a déli fekvésű asztaloknál: Temze, Tower-híd és a Szent Pál székesegyház. De a másik oldalon sem olyan rossz. Ne foglalkozz a banki egyenlegeddel, ha teszik a panoráma, mert itt semmi se olcsó… A bárban pezsgőt és koktélokat ihatsz, és ne kisbérletezz egy zacskó száraz földimogyorót rendelésével sem, itt a snac füstölt lazac és libamáj. Előfoglalás kötelező, öltözet intelligensen elegáns.  Összefoglalva: drága, exkluzív és hivalkodó. De megmutatja, milyen lenne gazdagon az életed...kilátása.

 

 Cím: Tower 42, 25 Old Broad Street. Info: www.vertigo42.co.uk

 

 Még több információ: pubs.com, visitlondon.com

 

 

 

Klaus Heller képe a Pixabay -en.

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: