Anglia   London    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Londoni kisokos

London az egyik legdrágább város a kontinensen. Kezelhető, de az első találkozáskor bénítóak az árak.

London praktikus tudnivalói árakkal.

Biztonság

 

London kockázatos, mégis dugig turistákkal. De ha nincs terror- fenyegetettség, biztonságos város. A zsebesek dupla műszakban dolgoznak az Oxford Street környékén. Külterületeken légy óvatos éjszaka.

 

A Trafalgar Square és a Parliament Square a brit politikai tiltakozások fókuszpontja, alkalmi látogatóként maradj a tömegtől távol. Londonban kevés a nyílt faji, etnikai vagy vallási megkülönböztetés, bár London egyáltalán nem egy toleráns nirvána… A belvárosban a legnagyobb és létező veszély a közlekedés és a gyalogos átkelés…

 

Szezon

 

Legjobb késő tavasztól kora őszig. London szürke, mármint a ködös és felhős időjárását tekintve, de kevesen tudják, nem esik ám olyan gyakran, mint azt hinné az ember. Inkább csak szitál… jól jön egy esernyő. A nyár általában nagyon kellemes, de szinte sohasem olyan forró, hogy gondot okozna. A tél is általában enyhe, a hó meglehetősen ritka.

 

Szállás

 

London népszerű egész évben, annak ellenére, hogy nem épp kellemes az időjárása. A június és augusztus telített, a hotel és szállásárak is magasabbak. Tavasszal és ősszel könnyebb megfelelő szállásra, hotelre lelni, de mindig jobb előre foglalni, hosszabb tartózkodás esetén legalább az első éjszakára. Aztán lehet váltani, ha nem megfelelő, a fürdőszobák általában neccesek.

 

  Booking.com  

 

 

A londoni szállodák jelentősen alacsonyabb színvonalúak, mint a legtöbb más európai városban, a szobák általában kicsik és rusnyák, a nemzetközi szállodaláncok megbízhatóbbak. Sok az apartman hotel, ezek is sokkolóak tudnak lenni, szokni kell… Olcsó szállásra könnyű lelni, de nézd meg a szobát, mielőtt kiveszed. Nézd meg a legjobb, de megfizethető londoni hoteleket is. Ha foglaltál szállást, itt vásárolhatsz repülőjegyet.

 

Látnivalók

 

Jó hír, London híres látnivalói s múzeumai ingyenesek, és ha csak sétálsz, akkor se unatkozol itt egy percig sem. De ha valamiért fizetni kell belépti díjat, hát az őrült drága… A város megismerésére legjobb egy fel-le szállós városnéző busz, a megállókban mindig áll egy ügynök, aki segít eligazodni...

 

Ha túljutottál az ikonikus látnivalók során, mint például a Houses of Parliament, a Big Ben és a Tower Bridge, látogasson el  a Trafalgar Square-re, lépj be a Szent Pál székesegyházba, tégy egy sétát a St. James Parkban, és nézd meg a híres őrségváltást a Buckingham-palota előtt.

 

Közlekedés

 

Használj Oyster Card műanyag intelligens kártyát, jelentősen olcsóbb a közlekedés, ha több napra maradsz. London metróhálózata irigylésre méltó, a buszok pedig kitűnő városnézők közlekedés gyanánt is – a 9, 15. 8. 11. buszok vonala erre a legjobb. 11 éven alul ingyenes a tömegközlekedés.

 

A metró korlátlan átszállásra jó, a buszok zónákra osztottan közlekednek. A fekete taxi drága, de a világ legjobbja.

 

Aktuális árak ⇒ London

 

Étkezés

 

Bármilyen konyha ízeire is vágysz, Londonban megtalálod. A klasszikus brit fogásokat a Rulesben és J. Sheekey-nél találod, de Nuno Mendes Viajante étterme csalogat a legkreatívabb fogásokkal.

 

Ha olcsón szeretnél jót enni, olyan környékeket válassz, ahol a bérleti díjak is alacsonyabbak, és keress fel egy gasztropubot, kávézót vagy az újhullámban teret hódító tapas-bárok egyikét. Íme, a legjobb londoni pubok listája.

 

Még több információ: visitlondon.com

 

 

 

Julius Silver képe a Pixabay -en.

Betöltés...
(13)
Pozitív értékelés (12) Negatív értékelés (1)

Ez is érdekelhet: