Anglia   London    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Londoni vásárlás, üzletek

London - Itt vásárolgatni az egyik legjobb dolog a világon, megtalálsz minden stílust és minden árfekvést. Ha egy nap alatt akarsz végezni, irány az Oxford Street: nagy utcai áruházak emeletei és kisebb szakboltok sokasága vár itt rád.

London vásárlás, üzletek, shopping tippek

A bevásárló negyedek óriási forgataga még a rendszeres látogatókat is zavarba ejti. A legjobb gyermekholmikat Knightsbridge-ben és Chelsea-ben keresd, Mayfairben a jól szabott férfi ruházatot, a legutolsó trendekkel csalogató üzletek pedig Shoreditchben és az East Enden sorakoznak.

 

Ebben a városban mindenki megtalálja az ízléséhez és pénztárcájához passzoló árut, de a legjobb vásárra vintage divatholmikból, kiegészítőkből és dekoratív apróságokból tehetsz szert.

 

Az utcai piacok is reneszánszukat élik, a Columbia Roadon virágok és lakberendezési holmik, Portobelló Roadon antiktárgyak, secondhand áruk és divatcikkek várnak nagy választékban. Ja, és a Petticoat Lane (Middlesex és Goulston Streets között, Spitalfields / Aldgate East metróállomástól)  londoni világhírű vasárnapi ruha piac - márkás termékek  kiárusítással.

 

Bond Street

 

A világ legjobb designer üzletei egy kupacban. Itt árul többek között Donna Karan, Prada, Louis Vuitton, Chanel, Nicole Fahri, Armani, Versace és Ralph Lauren… Ha hamisítatlan angol stílusra vágysz, irány a Mulberry és a Burberry zászlós-üzleti. A Bond Street a világ legrégebbi művészeti aukciós háza, a Sotheby székhelye is. Ékszereket és gyémántokat a Cartier, a Tiffany és Asprey kínál… de nagyon exkluzív (azaz drága) ékszerészboltot többet is találsz, miként antikvitásokat.

 

 Cím: Oxford Street, Mayfair, London. Metro: Oxford Circus Station. Info: www.bondstreet.co.uk 

 

The King's Road

 

Egykori királyi magánút volt, de ma már elegáns bevásárló utca, ahol mindig összefuthatsz valamely kisebb-nagyobb hírességgel. A terület a hippi és punk üzemű hetvenes években vált nevezetessé. Azóta erősen konszolidálódott, de a Doyenne és Vivienne Westwood még mindig fut. Az utca sztárboltjai: Jigsaw, Benetton, Jo Malone, Peter Jones. 

 

 Cím: The King's Road, Chelsea, London. Metro: Fulham Broadway Station

 

Carnaby Street

 

London egyik legelegánsabb utcája. A több mint 140 üzlet, bár és étterem megér egy látogatást. Gazdag zsákmányt kínálnak a sportáruházak, köztük a Replay, a Diesel, a Howies, az American Apparel és a Puma. A Carnaby Street fantasztikus, ha sportos cuccokat vagy cipőt akarsz vásárolni,  de van még néhány finom kozmetikai üzlet is - Cowshed és MAC Cosmetics - csakúgy, mint több vintage mod-ra szakosodott butik.

 

 Cím: Carnaby Street, Soho, London. Metro: Oxford Circus Station 

 

Oxford Street

 

London legforgalmasabb utcája, sok áruházzal és üzlettel. Évente több mint 200 millió ember fordul meg itt az aszfalton, 300 üzlet és 5 millió négyzetméternyi kiskereskedelmi bolt található London legzsúfoltabb utcájában. A Debenhams és a Selfridges kezdte a sort még 1909-ben. Ez az utca maga a káosz és nyüzsgés, ahol a kiskereskedelmi terapeuták rémuralma váltakozik a nagyobb áruházak szédületével.

 

Ha elfáradsz, sok kávézó és étterem közül választhatsz. Az utca két Primark üzlettel kezdődik - az egyik a Marble Archnál, a másik a Tottenham Court Roadnál - így két lehetőséged is van arra, hogy olcsón vásárolj, már ha túléled a harcot a tömeggel. De ne hidd, hogy majd odakünn, ez a keskeny utca bármi enyhet is ad a buszok, taxik és autók tülekedése közepette.

 

 Cím: Oxford Street, Marylebone, London. Metro: Bond Street Station

 

Regent Street

 

Elegáns utca nagy üzletekkel. Hajdan a csőcselék (Soho) és a jómódiak (Mayfair) közötti választóvonalat is jelképezte. Üzletek kínálata: játékok, kabátok, ruházat, élelmiszerek, de megkapóak az épületek maguk is. A világ legjobb játékboltját is itt találod. A Hamleys egy valóságos londoni intézmény, hatalmas, jól működő áruház a padlótól a mennyezetig játékokkal telirakva. A vásárlás, de már maga a nézelődés is kiváló szórakozás gyermekek és a felnőttek számára is.

 

 Cím: Regent Street, Soho, London. Metro: Oxford Circus Station

 

Harrods

 

Mindent, mindenkinek, mindenhol... Na, ez a mottó napjainkra már megkopott. A királyi család már nem innen szerzi be az élelmiszert és a hercegek se innen öltözködnek...  Pedig hajdan a londoni elit találkozóhelye volt ez a palotányi áruház, ahova amúgy bárki bemehet vásárolni, ha bírja a pénztárcája. Apróságot, persze vásárolhatsz, így legalább átélheted a pazar eleganciát, és kapsz egy kis zacskót Harrods emblémával meg egy blokkot, bizonyságul, hogy itt jártál.

 

 Cím: 87-135 Brompton Road, London. Info: www.harrods.com

 

Camden piac és kézi zsilip

 

Itt vásárolni a legizgalmasabb, de ha nem, akkor is megéri, ha csak nézelődsz. A bohém negyed piaca teli élelmiszerekkel, ruhákkal, régiségekkel - itt minden gyönyörűen bizarr. Teli a piac szobrokkal, lovak mindenütt, persze szoborba öntve, és tisztaság... Ez nem egy kínai piac. Tiszta és rendezett, a portékái és standjai azonban elbűvölően tarkák és színesek. Még a karakterek is. A zsebedre persze vigyáz, amúgy minden kapható, amit fű alatt és fű felett vásárolni lehet. A közeli kézi zsilip pedig önálló látványosság.

 

 Cím: Camden Lock, Chalk Farm Road.  Info: camdenlock.net

 

 

 

 Még több információ: visitlondon.com

 

 

 

Fotó: wikipedia - Ysangkok

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: