USA   Los Angeles    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Los Angeles-i éttermek

USA - Kulináris kavalkád, persze amerikai módra. A híres szakácsok és híres vendégek által fémjelzett éttermek mellett érdemes a kisebb, de remek konyhájú éttermekre is figyelmet fordítani. Kifizetődőbb élmény... Íme, néhány biztos választás.

Los Angeles legjobb és leghíresebb éttermei.

The Ivy

 

Világhírű Los Angeles-i étterem, de nem az étkei miatt, hanem azért, mert a legjobb hely, hogy valódi hírességekkel és bennfentes menedzserekkel találkozhass…

 

Brad Pitt és Tom Cruis, Paris Hilton és Beyonce kifejezetten kedveli. A  menü New York-stílusú ételek sora - hollywoodi sztár áron. A legjobb hely a terasz!

 

► Cím: 113 N Roberston Blvd. Honlap: www.theivyla.com 

 

 

Chateau Marmont

 

Lehet, három év múlva így kiáltasz fel a moziban: De hisz’ ez a fickó hozta ki nekem a kávét… Itt ugyanis többnyire a show-bizniszben érdekelt vagy reménykedő, másodállású pincérek dolgoznak, s persze rengeteg híresség is megfordul. Ezért kedvelik az Oscar-díjban reménykedő pincérnők és pincérek is.

 

 Cím: 8221 West Sunset Blvd. Honlap: www.chateaumarmont.com

 

 

 

The Little Door

 

Nehéz megtalálni, és ez még nehezebb asztalhoz jutni. Romantikus étterem, rusztikus mediterrán konyhával és előkelő és színes vendégekkel. Amint belépsz a „kis ajtón”, rögtön rájössz, ez egy igazi rejtekhely, belső udvarral, kék különteremmel, meghitt kandallóval,  és zongorateremmel. 

 

► Cím: 8164 W. Third Street. Honlap: www.thelittledoor.com 

 

 

Hal’s Bar & Grill

 

A város legbarátságosabb csaposai és a bár különösen ötletes koktéljai - mint a sárgadinnyés-liamos Martini – fogadnak, kiegészülve egy tökéletesen feltöltött bárral. Híres a cézársalátája és az arany-hasábburgonyája, a menü mindig szezonális. Élő jazz minden vasárnap este, időszaki kiállításokat is befogadnak. 

 

► Cím: 1349 Abbot Kinney Blvd. Honlap: www.halsbarandgrill.com 

 

 

Water Grill 

 

Sokak szerint a legjobb tengeri étterem, az esti program előtti vacsorára tökéletes.Köztudottan finomak a hal- és kagylóételek, büszkeségük az Oyster Bar, és a kiváló borospince. Ellenállhatatlan desszert az áfonyás mascarponés sütemény. 

 

► Cím: 544 South Grand Avenue, Downtown. Honlap: www.watergrill.com  

 

 

 

Pink Hotdog

 

A leghíresebb hot dog stand egész Los Angelesben, 1939 óta áll itt, és szinte kötelező megállni egy két harapás erejéig... A belső tér kellemesen egyszerű és színes, a falakon azon sztárok fotói, akik már kóstolták... 

 

► Cím: 709 N. La Brea Avenue. Honlap: pinkshollywood.com 

 

 

 

► Még több információ: www.larestaurants.com

 

 

(Fotó: theivyrestaurants.com)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: