USA   Los Angeles    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Los Angeles-i kisokos

USA - Disneyland, Beverly Hills és Hollywood. Itt élnek a leendő, a valós, és a kikopott filmsztárok. Ez a csillogó fantázia világa. Végtelen napsütéssel, pálmafákkal, szép emberekkel. Los Angeles a világ vibrálóan izgalmas, multikulturális központja.

Los Angeles praktikus tudnivalói árakkal.

Biztonság

 

Los Angeles viszonylag biztonságos, de a józan eszed a város felfedezésekor mindig vidd magaddal. LA-Kelet és a Downtown (különösen éjjel) fokozottabb körültekintést követel. Vigyázz a zsebesekre, ha pedig autót vezetsz, ne szállj ki a kocsiból gyanús esetekben vagy kisebb, fura balesetekkor. Ne feledd, hogy egy nagy hotelben sem vagy tökéletes biztonságba, zárd az ajtót és az értékeidet tartsd a széfben.

 

 

Időjárás

 

Az időjárás lesz a legkisebb a gondod, ritka az eső. Fürdőzésre és napozásra az áprilistól októberig tartó időszak a legalkalmasabb. Enyhe nedves telek, meleg vagy forró, száraz nyarak jellemzik.

 

Los Angeles és San Diego partmenti területein az óceáni szelek kiegyenlítettebb időjárást, enyhébb teleket és hűvösebb nyarakat okoznak, mint a parttól távolabb eső területeken. Nyáron gondot okozhat a szmog. Télen valószínűbb az eső, de minden évszak meleg és száraz, évente 325 napon át süt a nap. A hóesés amolyan "egyszer-az-életben" jelenség.

 

 

Los Angeles-i szállás, hotelek

 

A szállásárak nem változnak drasztikusan az év során, a szezon júniustól szeptemberig tart, és a téli szabadságok idején is sok a turista. Januártól márciusig olcsóbb a szállás, még a part menti szakaszokon is találsz mérsékelt árú szállodát. Bár ekkor csak sétálni lehet, fürödni aligha.

 

  Booking.com  

 

 

 

 

Látnivalók

 

Disneyland és Hollywood egy tőről fakad, mindkettő a fantázia világa, miként Malibu és Bewerly Hills is, ahol alapérték, ami extravagáns. Los Angeles nem igazán egy város, hanem több tucat kisebb város szétterülő szövedéke - ijesztően zsúfolt autópályákkal körülölelve.

 

LA valójában a Belváros.  Káprázatosan gazdag látnivalókban és világhírű mulatságokban. A kultúrák és a helyi közösségek keveréke. Bamboo Lane a kínaiaké, Kis-Tokióban a sushi bár és a japán kert a meghatározó, a keskeny Olvera utca pedig a latinoké. West Hollywood a meleg és leszbikus kultúra központja, Santa Monica egy flancos tengerparti üdülőhely, a Muscle Beach a testépítőké, Disneyland pedig a gyermekkori fantázia életre keltője.

 

Ráadásként izgalmas múzeumok, megalomániás mozik, hencegő butikok, komédiás klubok, költői kávéházak várják a látogatókat. És persze Hollywood Hills: túláradó energiával, örömhajszoló légkörével, merész óriásplakátjaival, szexi és végletekig lebarnult emberekkel, élénk fényeivel és divatos autóival... Át kell élned, meg kell tapasztalnod - legalább egyszer az életben.

 

 

A legfontosabb nevezetességei: a Universal Studios és a Warner Brothers, Hollywood, az eredeti Disneyland és Venice Beach és Santa Monica strandjai. Los Angeles drága mulatság, kivált, ha az összes tematikus parkot meg akarod látogatni, s nincs más célod, mint e bulvár-szórakozásokban tobzódni.

 

Disneyland napos bérlet: néha akciókat is elcsíphetsz >> 72.00 $

Universal Stúdió: egy belső körutazás >> 69.00

Magic Mountain: izgalmas szórakoztató park >> 55.00

Walt Disney Concert Hall: építészeti remekmű, belül is >> free

Norton Simon Museum of Art: gazdag és híres magángyűjtemény >> 10 $

 

Érdemes Go Los Angeles-kártyát venned,  45 $-ért 35 attrakciót belépőjegy nélkül tekinthetsz meg, úti könyv és városnéző túra jár érte, de vásárlási és étkezési kedvezményt is nyújt.

 

 

Közlekedés

 

A városnézés Los Angelesben valóságos kihívás. A különböző attrakciók gyakran mérföldes távolságra vannak egymástól. A tájékozódást az is nehezíti, hogy nincs határozott városközpont vagy városmag. Különböző városnéző turnébuszok kötik össze a látnivalókat, de ülhetsz taxiba is.

 

Kerüld a gépkocsivezetést és a tömegközlekedést éjszaka. Jól teszed, ha bérelsz egy autót, sok időt spórolsz, és így több élményt szerzel – de légy körültekintő a bérléskor.

 

FlyAway busz a reptértől a belvárosig >> 5.00-6.00 $

Szupergyors busz a reptértől Hollywoodig >> 26.00

Taxi Los Angeles-Hollywood között >> 70.00-90.00

Metró vagy városi busz (egy út) >> 1.50

Metró vagy városi busz (egész napos) >> 6.00

3km taxi Los Angelesben >> 7.50-10.00 $

 

 

Étkezés

 

Los Angeles tele van a nemzetközi és egzotikus konyhaművészet fogásait kínáló éttermekkel: van itt örmény, kínai, japán, perzsa, perui, thai, vietnámi étterem és sokan mások…

 

Mint minden más ebben a városban, az étkezési kultúra is a celeb-lesek köré épült, ilyen szempontból ebéd környékén a The Ivy, vacsoraidőben meg a Koi a biztos választás, itt a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó hírességek száma. De az éttermek körében a Spago a leghíresebb, és Wolfgang Puck öt másik étterme sem rossz választás.

 

Reggeli: gyorsétteremekben, a kávézó drága >> 3.00-8.00 $

Ebéd: mexikói éttermek, gyorséttermek >>  5.00-10.00

Vacsora: kínai, görög, indiai étteremben >>  7.00-12.00

Kávé (csésze) gyorsétteremben >> 1.00-2.00

Korsó sör >> 3.00-6.00

McDonald's Big Mac >> 2.75

Bor: Trader Joe's áruház, a Charles Shaw bor ajánlott >> 1.99 $

 

Az étkezés olcsó, kivált az etnikai étkezdékben vagy a helyi gyorséttermi (In'N'Out Burger és a Tommy's Burgers) láncolatokban. És úton útfélen találsz alkalmas szupermarketeket.

 

 

Szórakozás

 

Hollywood a nagy ivások és táncos mulatságok helyszíne, az élőzene a Roxyban, a Troubadourban meg a Whisky A Go-Goban szól a legjobban, de a hotelbárok is nagyon népszerűek, még a helyiek körében is, a kettő csúcs a Standard Downtown és a Skybar.

 

 

 

 Még több kép és információ: www.latourist.com

 

 

(Fotó: flickr.com by Scott Smith)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: