USA   Los Angeles    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Los Angeles-i vásárlás, üzletek

USA - Könnyű a dolgod, ha Los Angelesben vásárolni akarsz, tégy egy pénztárcát a táskádba és egy hitelkártyát a zsebedbe, meg egy kisseb köteg dugipénzt még valahová…

Los Angeles vásárlás, a legjobb shopping célpontok.

...aztán rakd ki mindet, és először így indulj el a Rodeo Drive-on  vagy a Rose bolhapiacra… Másodjára már – amikor túl vagy a bódulaton – tudni fogod, mit akarsz és hogy telik-e rá…

 

Bevásárló utcák

 

A legfelkapottabb tervezők méregdrága ruháit Beverly Hills és a leghíresebb vásárló utca, a Rodeo Drive üzletei kínálják, a nagynevű ékszerüzletek és haute couture-t áruló divatshopok is itt sorakoznak, és sztármustrára is nagy esélyed nyílik, hiszen minden A-listás itt vásárol. A Rodeo Drive az a hely, ahol a nagy emberek nagy pénzzel járkálnak és vásárolnak, s ahol a Pretty Woman híres butikjeleneteit forgatták… 

 

Itt sorakoznak a luxusmárkák: Louis Vuitton, Chanel, Hermès, Burberry, Coach, Harry Winston, Tiffany, Gucci, Tommy Hilfiger. Akkor is érdemes végigsétálnod, ha csak a kirakat-shoppingra telik a pénzedből. A Rodeo Drive környékén már megfizethetőbbek az árak.

 

West Third Street egy szórakoztató bevásárló utca, az egyik legnépszerűbb a városban. Butikok, antik üzletek és divatos kávézók sorjáznak. A keleti végén a Farmer Market termelői élelmiszer piac található valamint a Grove bevásárlóközpont, ami olyan, mint egy felnőtt Disneyland – animált szökőkúttal és egy díszes, belső villamosjárattal… persze boltok, éttermek, kávézók sokaságával. A parkolóház tetőteréről még a panoráma is lenyűgöző.

 

A különleges, művészies, excentrikus darabokat a Venice Boardwalk és a Melrose Avenue boltjaiban találod, a jó minőségű, trendi és megfizethető ruhákért pedig a Main Street felé vedd az irányt. De a legjobb minőséget a legkedvezőbb áron a városszéli óriás outletek kínálják, mint az Ontario Mills vagy a Desert Hills Premium Outlets, ahol minden nagy márkát megtalálsz, és egyes darabokhoz akár 70 százalékkal olcsóbban is hozzájuthatsz.

 

Bevásárlóközpontok

 

Los Angelesben számos mega méretű bevásárlóközpontot is találsz, ahol mindent megvásárolhatsz, amire csak szükséged van, és minden olyat is, amire nincs… A Beverly Center Beverly Hillsben 9 emeleten kínálja az árut, a celebek körében is népszerű, a Westfield Mall Century City pedig kellemesen szabadtéri, mindkettőben jó éttermeket is találsz.

 

Piacok

 

A piacok közül mindenképpen érdemes ellátogatni a történelmi Farmers Marketbe West Hollywoodban, amely 1934 óta látja el friss hallal a környék lakóit. És persze rengeteg más friss élelmiszert is beszerezhetsz itt, vagy szuvenírt az otthoniaknak – különleges lekvárt, cukorkát, süteményt, és pihenésképp beülhetsz egy frissítő italra az egyik apró kávézóba.

 

TOWÁBB: Los Angeles hotelek, szállások

 

Los Angelesben találod az USA legnagyobb virágpiacát is (766 Wall Street), a bolhapiacok közül pedig nagyon jó a Rose Bowl Flea Market & Swap Meet - ez a  világ leghíresebb és mágikus bolhapiaca, ahol mindent és bármit megtalálsz…hihetetlenül színes világ, csak pusztán böngészni is élmény...nyitva minden hónap 2. vasárnapján, de korán zár!

 

 

 

 Még több információ: discoverlosangeles.com

 

 

 

(Fotó: flickr.com by CarSpotter)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: