Luzern

Svájc - Város a nyugodt és kék színű Luzerni-tó északi partján. Szinte rejtőzködve burkolja be magát a magas Alpok vonulataival. Svájc egyik legszebb városa. Okkal.

Luzern legszebb látnivalói, nevezetességei.

A behavazott Mt. Pilatus – a legenda szerint Pontius Pilatus nyugvóhelye - úgy tükröződik a tó vizén, mintha vigyázna a városra. Középkori a város hangulata, pedig Luzern kanton fővárosa kereskedelmi és kulturális központ is.

 

Ez a város Wagner szülőhelye, és az Arturo Toscanini karmester által életre hívott Nemzetközi Zenei Fesztivál színtere.

 

A németek Luzern, az olaszok és az angolok Lucerna, Lucerne néven nevezik. De nevezd, ahogy akarod, egy biztos - fedett fahídjai (a Kapellbrücke és a Spreuerbrücke), a középkori homlokzatok és a régi piaci terek biztos, hogy belopják magukat a szívedbe, és olykor a várost járva eláll majd a lélegzeted.

 

Itt foglalhatsz Luzernben szállást

 

Európa legidősebb fedett fahídja, a Kapellbrücke a város jelképe. 1365-ben épült, eredeti hosszát későbbi építkezések megrövidítették 75 méterrel, így most 205 méteres.

 

A híd belső tetőoromzatán látható 110 háromszög alakú festmény a reformáció idején készült, de katolikus szellemben.

 

A híd közepén magasodó nyolcszögletű torony már az 1300-as évek eleje óta itt áll, volt őrtorony és kínzókamra, levéltár és víztorony is az idők folyamán.

 

 

A város múzeumai valóban érdekesek. Itt található Svájc legnagyobb közlekedési múzeuma (autók, hajók, repülőgépek!), a világ legnagyobb panoráma körképe (Bourbaki-Panorama) és a Sammlung Rosengart Pablo Picasso és Paul Klee munkáival.

 

De ha belefáradsz az ipari turizmusba, irány a vidék…

 

Ez a táj pompás alkalmat kínál a sportolás minden fajtájára: túrázhatsz, mászhatsz hegyet, evezhetsz és horgászhatsz kedvedre. Luzern tökéletes kiindulópont a svájci tájak meghódítására...

 

 

 

Még több információ: luzern.com

 

 

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: