2019-10-23 10:55:14 | Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vonqvi/public_html/framework/classes/fw/database.php on line 71 Lyon - látnivalók, nevezetességek

Lyon

Franciaország - Szép régi város, a francia gasztronómia fővárosa, Paul Bocuse és konyhája innen indult világhódító útjára. Azért a finom falatok mellett Lyonban látnivaló is akad bőven.

Lyoni látnivalók

Belvárosa a világörökség része, ókori színháza és három gall amfiteátruma a legrégebbi fennmaradt építmények közé sorolandók Franciaországban.

 

Reneszánsz városrésze hosszú sétákra invitál, a traboule-ok, fedett átjáróutcák alatt bóklászni különleges élmény.

 

⇒ Itt foglalhatsz Lyonban szállást

 

Városközpontjában, a Place des Terreaux-n áll a pompás barokk városháza, s a teret 69 süllyesztett szökőkút ékesíti. Ebben a gyönyörű környezetben a francia forradalom idején kivégzéseket tartottak, s a guillotine sorra szedte áldozatait… Itt áll a Szépművészeti Múzeum is, egyedülállóan gazdag gyűjteményével.

 

 

A lyoni bazilika szinte a város minden pontjáról látható. Ha megmászod a 287 lépcsőfokot a kilátóig, lélegzetelállító panoráma tárul eléd.

 

De csak óvatosan, körültekintően fedezd fel a várost, mert sok az itt letelepedett bevándorló, külön negyedeket alkotnak, és a zavargásokra igen gyakoriak.

 

 

 

Még több információ: lyon.fr

 

 

 

(Fotó: Chris73., wikipedia, shutterstock.com)

Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (6) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: