Maldív-szigetek

Maldív - A korallzátonyok menti kristálytiszta tengerparton, a hófehér homokon és a szélben lengedező pálmafák között úgy érezheti magát az utazó, ahogy évszázadokkal ezelőtt Robinson Crusoe... Csak őt nem az Indiai óceánon, hanem Dél-Amerikában várta hasonló fajta élmény…

Szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél. A szigetország 26 atollból, 1192 szigetből áll, amelyből mintegy 200 lakott, további 87-et a turisták vehetnek birtokba. A szigetvilágot Marco Polo az Indiai-óceán virágának nevezte. A szigetek nem emelkednek két és fél méternél magasabbra a tengerből, és egyikük területe sem nagyobb 13 négyzetkilométernél.

 

1. Maayaafushi

 

A 400 x 150 méter nagyságú szálloda-sziget az Ari-atoll északi peremén található. Csodálatos, homokos tengerpart veszi körül a sziget nagy részét, természetes védelmet nyújtanak a napsütés ellen az egészen a tengerpartig nyúló pálmafák. Az előtte nyíló széles lagúna ideális a fürdőzéshez, akárcsak a hosszan elnyúló homoknyelv. A repülőtér 63 kilométer távolságra van. A hajóval történő átkelés 3 órát tart, alternatívájaként félóránként hidroplán járatokat indítanak.

 

2. Mahaana Elhi Huraa

 

A déli Malé-Atoll déli kifutójánál fekszik ez az érdekes, 300 x 180 m nagyságú sziget. A szép tengerpart és az óriási lagúna az igazi látványosság. A lagúna belső és külső riffjének távolsága 700 méter, egy helyütt a mintegy 5 méteres mélységével egy természetes keletkezésű úszómedencére emlékeztet. A repülőtértől való távolsága 40 kilométer - motorcsónakkal 75 perc. A búvárok, könnyűbúvárok és a fürdővendégek - különösen családok és nászutasok között - nagyon népszerű.

 

3. Cocoa Island

 

A déli Malé-Atollon található, 30 kilométerre és ugyanennyi percre motorcsónakkal a repülőtértől. Nic Klemm-nek hívták azt a fényképészt, aki megvalósította itt a kettesben kikapcsolódásról szőtt álmát. Épített egy nyolc házikóból álló pihenőhelyet, és vigyázott rá, hogy aki itt lakott, az  a természettel összhangban éljen. Ez már régen történt, és közben a csupasz valóság is elérte a Cocoa-szigetet. A csak 400 x 60 méterees szigetecskének új tulajdonosai lettek, ahhoz túl nagy volt, hogy ilyen kevés ember használja. Így egy sor új szálláshelyet építettek...

 

4. Kuramathi

 

A sziget a Rasdhoo-Atoll déli peremén fekszik és 2,5 kilométeres hosszával, 500 méteres maximális szélességével az összes Maldív-sziget közül a legnagyobb. Egy hosszú sarlóra hasonlít az alakja. A trópusi vegetáció sokoldalúbb, mint a többi szigeten: a sziget nagy részét kókuszpálma fedi. A sziget körüljárása mintegy másfél órába telik, eközben pelikánokat és kócsagokat lehet megfigyelni. A gyakorlott búvárok nagyra értékelik a sziget körüli vizeket az erős áramlások miatt. Néha pörölycápákat is lehet látni. A vendégek mind a négy szálloda létesítményeit használhatják.

 

 

 

5. Vabbinfaru

 

A Malétől 24 kilométerre fekvő Vabbinfaru Maldivia egyik legkisebb, turisták által felfedezett szigete. Majdnem teljesen kör alakú és mindenhol éppen 120 méter átmérőjű. Aki a sportolás helyett inkább nyugalomra és pihenésre vágyik, az itt különösen jó helyen van. A Banyan nyaraló irányítása alatt a sziget a maldiviai nyaralás egyik legízlésesebb menedékhelyévé vált. A fürdésre kiválóan alkalmas a nagy kiterjedésű lagúna, az ezt követő szárítkozásra pedig vagy a két homokpad egyike, vagy a sziget déli részének tengerpartja.

 

6. Makunudhoo

 

Csak 210 x 100 méter nagy Makunudhoo szigete. Malé-tól 39 kilométer (motorcsónakkal egy óra). A sziget az északi Malé-Atoll felső harmadának északkeleti végénél található és nagy népszerűségnek örvend a törzsvendégek és családok körében is. A gondozott tengerparti fürdő a sziget délkeleti részén található, és előtte szélesedik ki a nagy kiterjedésű lagúna.

 

Itt foglalhatsz a Maldív-szigeteken szállást

 

7. Fesdhoo

 

Az 1982-ben megnyitott Fesdhoo-sziget a német Maldivia-látogatók klasszikus célpontja; alig van olyan utazási iroda, amelyiknek nem szerepel a kínálatán. Finom, fehér homok veszi körül az egész szigetet, előtte terül el a széles lagúna. Ideális fürdőhelyek főleg a sziget déli részén találhatók. A trópusi növényektől és fáktól bőségesen benőtt és 200 x 150 méter nagyságú sziget az Ari-Atoll felső harmadában található. A repülőtértől számított 72 kilométert motorcsónakkal kevesebb, mint 4 óra alatt, hidroplánnal 30 perc alatt lehet megtenni.

 

 

 

Még több információ: visitmaldives.com

 

 

 

Fotók: wikipedia by Shahee Ilyas  

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: