Marokkói konyha

A marokkói konyhát a berber, arab-andalúz, török hatások formálták, a francia ráhatás késői, de napjainkban egyre erőteljesebb. Iratkozz be egy főzőtanfolyamra...

Marokkói konyha, specialitások és hagyományos konyhaművészet

A legismertebb és kihagyhatatlan berber étek a kuszkusz - amelyet kúpos cserépedényben lassan főzött birka vagy csirkehússal, sok zöldséggel készítenek. Lehet a kedvenced lesz a Djaj Mqalli, csirkével, olajbogyóval. A másik a tagine, ugyanaz a neve, mint annak a speciális edénynek, amiben főzik. Ez valójában egy fűszerekkel bolondított, paradicsom szószos, húsgolyókból álló egytál étel.

 

Ha érdekel, a marokkói gasztronómia, iratkozz be egy főzőtanfolyamra.

 

Nem is olyan bonyolult, mint gondolnád. A marokkói szállások alapegysége a Riad, ami egy 5-10 szobás, családi, de olykor négycsillagos színvonalat is meghaladó szálloda (panzió) belső kerttel és szökőkúttal, olykor medencével. Többnyire családi érdekeltség, helyben készített friss alapanyagokból főzött ételekkel. Szinte minden Riad kínál egy gyors főzőtanfolyamot a vendégeinek. 200-600 Dh áron, persze ebéddel egybekötve.

 

Marrakes egyik legjobb, független és nyitott főzőiskolája a Faim d'Epices. A párizsi születésű tulajdonos félnapos képzése csupa humor, csupa lelkesedés és csupa szaktudás. Modern és jól felszerelt iskolája a várostól 20 perces autóútra található. Az ár (550 Dh) a transzfert és az étkezést is tartalmazza, a környezet olajfa és citrus ligetekben gazdag. A tanfolyam fűszerismeretekkel kezdődik, pontosabban fűszertalálgatással… a napi tanulható étkek között a tagine és a kuszkusz is megtalálható. És természetesen a hajtogatott, négyzetalku msemen, vagyis marokkói palacsinta.

 

Honlap: www.faimdepices.com

 

Ha nem valahol egy külön kialakított önálló iskolában, hanem a városban, a Medinában szeretnél berber módra főzni tanulni, sok igazán színvonalas riad tanfolyam közül választhatsz. Ezek többsége ugyanis nyitott, nem csak a szálló vendégek részére szervezik a tanfolyamokat, hanem előzetes bejelentkezéssel bárki érdeklődőt befogadnak. A Maison MK a saláták + tagine + kuszkusz + kenyér + menta tea sor elkészítését tanítja meg egy délelőtt alatt, pompás ebéddel fűszerezve a tetőtéri teraszon, kellemes körülmények közepette, pompás kilátással. Az ára 2000 Dh.

 

► Honlap: www.maisonmk.com/cookingcoursetwo.htm

 

 

 

► Még több információ: visitmorocco.com/index.php/eng/

 

 

 

(Fotó: flickr.com by hellokathie)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: