Mekong delta

Vietnam - A delta egy háromszögletű rizses tál, több rizst termelnek itt, mint Japánban és Koreában összesen. A terület változatos, a földrajzkönyvek tipikus képe tárul itt az utazó elé, a rizs mellett a pálma, a gyümölcs és a cukornád is megél a hatalmas kiterjedésű Mekong deltában.

Mekong delta kanyargós csatornái.

A delta vonzereje a sokszínűsége. Elsöprő erejű panorámák, meghitten csodálatos khmer pagodák és megannyi mellékfolyó és csatorna. A partján élők pedig valóban barátságosak.

 

Igazi kuriózumnak számítanak – persze csak a turistának – az úszópiacok.

 

Phung Hiep, Cai Rang és Phong Dien – csak hajnaltól kora délig tartanak nyitva, aztán elül a kereskedés. 

 

Ha van időd és kedved, nevezz be egy hajókirándulásra a csatornákon, ahol a mellékfolyókat és a közeli szigeteket is megismerheted. A legnépszerűbb kiindulópont My Tho, de ajánlott alternatíva Vinh Long is. Bár kevésbé felkapott.

 

A programok egyformák: egy kis kóstoló a part menti életből és az úszó piacok világából. Mindkét város lenyűgözően színes és zsúfolt.

 

Bérelhetsz hajót egy két-három órás útra – ez bőven elegendő – de ne magánhajót, amit akár 10 dollárból is megúszhatsz, mert se biztosítása, se nyelvtudása nem lesz a kapitánynak. Okosabb az állami turisztikai hivatal irodáival megalkudni (20-50 dollár között).

 

 

 

 Elérhetőség: busz indul óránként Ho Si Minh-város Mien Tay autóbusz-állomásáról. Jegyek ára 2 dollár.

 

 

(Fotó: shutterstock.com, flickr.com by Jules)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: