Tippek & toplisták

10 érv: miért jobb egy szállodai, mint egy Airbnb szoba

Tippek - Aki szobát vesz ki egy idegen városban, rengeteg információt talál a kiválasztott szállásról, és az internetes foglalás is könnyű. Van, aki esküszik az Airbnb lakás-hotelekre, mások továbbra is előnybe részesítek a klasszikus szállodákat. Íme, 11 érv, hogy hű maradj a szállodához.

Miért jobb egy szállodai, mint egy Airbnb szoba

1. Egységes szabványok 

 

Bár nem minden szálloda képes kifogástalan minőséget biztosítani, de általában a szállodaipar elvárja a hotelektől a besorolásuknak megfelelő, egységes szintű szolgáltatást, és azt ellenőrzi is. Ráadásul sokkal több információ áll rendelkezésedre az egyes foglalási oldalakon és utazási fórumokon a hotelekről, nem véletlenül, hiszen a szállodáknak nagyobb a forgalmuk, mint egy kiadó lakásnak.

 

2. All-inclusive opciók

 

A manapság oly divatos és könnyen elérhető "all inclusive" szolgáltatást egyetlen Airbnb ingatlan sem képes biztosítani. A korlátlan és egész napos étel- és italfogyasztás, egy all inclusive csomag – aki próbálta már, azt tudja – nem csak kényelmesebb, de segít ellazulni, oldani a stresszt is.

 

3. A szállodáknak történelme van

 

Például… a Los Angeles-i Beverly Wilshire Hotel, ahol Richard Gere töltött egy hetet a legangyalibb utcalánnyal a 90-es évek sikerfilmjében, ez a híres Pretty Woman szálloda. Az amszterdami Hilton, ahol John Lennon és Yoko Ono az ágyban fekve tartott sajtótájékoztatót. A londoni Savoy Hotel, amely Charlie Chaplin és Marilyn Monroe kedvence volt. A párizsi Hotel Ritz, ahonnan Diana hercegnő utolsó útjára indult... vagy a berlini Hotel Adlon, amelynek ablakából Michael Jackson lógatta ki a fiát.

 

4. Ingyenes ajándékok

 

Piperecikkek, írószerek, magazinok - rengeteg "ajándék", amelyet minden gond nélkül magaddal vihetsz a szállodából. Ha ezt egy Airbnb-ból „kölcsönzöd”, akkor feketelistára kerülsz, még mielőtt azt mondhatnád: Azt hittem, hogy ingyenes!

 

 

5. Minibár 

 

Üdítőitalok, édességek, borok, tömények. Még az íze jobb egy mini bárból… Csábító kesudió? Csak ki kell nyújtanod érte a kezed. Ha nem élnek vissza az árakkal – és már nem annyira élnek vissza, mint hajdanán - akkor ez a leghívogatóbb szállodai szolgáltatások egyike. Bár az is igaz, olykor a legfélelmetesebb.

 

6. Reggeli 

 

Ott vár rád minden reggel. Nincs rá gondod. Friss péksütemény, joghurtok, felvágottak, méz, vaj, mi a reggeli szem s szájnak ingere… Persze, ha két hétig tartózkodsz a szállodában, kissé megunod, de ha csak két-három napig, mindig imádni fogod.

 

7. Kényeztetés

 

Reggeli az ágyban, egy éjféli hamburger, vagy egy csokis turmix csak azért, mert ... A szobaszerviz a luxus kezdete. Egy privát lakás, bármily lenyűgöző is, aligha kínál szobai wellness-kezeléseket, jacuzzit vagy szaunát, feszített tükrű medencét pedig végképp nem…

 

8. Étkezés

 

Ha szeretsz főzni, és jól felszerelt a bérelt lakás konyhája, elég leugranod a közeli szupermarketbe, megvásárolnod a hozzávalókat, és máris nekiláthatsz… Egy szállodában meg levisz a lift az étterembe, vagy kis se kell mozdulnod a szobádból. És a helyi ízek (is) várnak rád, mesterien elkészítve. Nem kell főznöd, csak kóstolnod.

 

9. Kényelem

 

Naponta ágyaznak, porszívóznak, szemetet ürítenek, takarítanak, ágyneműt cserélnek, ha kell, és törülközőt. Nincs rá gondod. De azért nem esik le a gyűrű az ujjadról, ha reggelente magad ágyazol be…

 

10. Nincs gondod semmire

 

A te dolgod: csak lazulj és élvezd. 

 

Fotó: ba-hotel.com

Betöltés...
(16)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (7)

Ez is érdekelhet: