Monaco

Franciaország - Monaco a francia Riviéra ékköve. Nem csak pompás tengerpartja és kaszinói miatt ér meg egy látogatást...

Monaco, Franciaország látnivalója.

A világ második legkisebb városállama a Monacói Nagyhercegség. Üdülő- és adóparadicsom. A lakosság számarányához képest a világ legnagyobb rendőri és járőri állománya biztosítja a zavartalan nyugalmat – télen és nyáron.

 

Monaco sziklára épített egzotikus kertjében hatalmas sétát tehetsz, s közben a csillogó tenger kínál panorámát. A hihetetlenül változatos, szubtrópusi faunát bemutató növények közül sok még az 1930-as évekből származik, mikor a kertet létesítették.

 

A királyi palotában lévő múzeumban megnézheted Napóleon személyes tárgyait, dél előtt néhány perccel pedig az őrségváltást szemlélheted a palota előtt.

 

Itt foglalhatsz Monacoban szállást

 

A város legizgalmasabb múzeuma a férfilátogatók kedvence, több mint száz veterán luxusautót mutat be, és Monaco hercegének privát gyűjteménye. Köztük a herceg legkedvesebb autói: az 1929-es Bugatti és az 1952-es Rolls Royce.

 

Monaco területe öt részre oszlik: Monaco-Ville, La Condamine, Monte Carlo, Fontvieille és Moneghetti.

 

A legismertebb Monte-Carlo a Côte d’Azur gyöngyszeme, a Monaco nagyhercegség világhírű üdülőövezete. Itt áll a világ leghíresebb kaszinója is, a neoklasszicista, kupolás épület a szerencselovagok, a híresek valamint a szépek és gazdagok gyülekezőhelye. A kaszinóban bárki beléphet, de belépti díjat kell fizetnie és megfelelően öltöznie…

 

A kaszinó épületében kapott helyett a monacói opera is. A kaszinó-tér két híres szállodája a Café de Paris és a Hotel de Paris.

 

Utcái évente egyszer versenypályává alakulnak át, itt rendezik a Forma 1-es Monacói Nagydíj futamát.

 

 

 

Még több információ: visitmonaco.com

 

 

Julius Silver képe a Pixabay -en.

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: