Mont Saint-Michel apátság

Franciaország - A Tour de France egyik legszebb állomása (nem véletlen, hogy 2016-ban innen indul majd a verseny). Nézzük bár alulról, felülről, távolról, mindenhogy szép. Kapuinál ér véget a „Paradicsom útja”, a Párizsból induló zarándokútvonal.

Mont Saint-Michel apátság, Franciaország látnivalója.

A Mont Saint-Michel apátság egy gránitszikla-szigeten magasodik, Normandia partjainál, apálykor száraz lábbal megközelíthető, dagálykor szigetté válik.

 

1879-ben épült meg az a gát, amely összeköti a szárazfölddel.

 

A sziget első templomát 708-ban Avranches püspöke kezdte építeni, egy látomás és Mihály arkangyal parancsa hatására. Az apátság építése 1023-ban kezdődött. A csendes és elzárt sziget vonzotta a bencés szerzeteseket. A kolostor építését csodás események kísérték, így oda lett a csend, a sziget zarándokhellyé vált. Ma a világörökség része.

 

A normann gótika jegyeit magán viselő bencés kolostor később az angolok elleni erődként, véres harcok dúltak e kis szigetért, egy kilométerre a Normandiai partoktól. Később  a kolostor börtönként is szolgált.

 

⇒ Itt foglalhatsz Mont Saint-Michel közelében szállást

 

1966-ban visszaköltözhettek a bencések, azóta a sziget magasán álló kolostorban élnek, békében, míg odalent a turisták és zarándokok hada lepi el a szűk utcácskákat.

 

A fallal körülvett sziget utcáin és épületei között sétálni borzongatóan misztikus élmény. Bár sok a butik és étterem.

 

Tudtad, hogy van egy angliai párja? Ha kíváncsi vagy a brit partoknál álló St. Michael's Mount-ra, kattints  ide

 

 

 

Cím: 50116 Le Mont-Saint-Michel Nyitva: 09:00-18:00 Belépődíj: 8,50 €, 18 év alatt ingyenes. Honlap: www.ot-montsaintmichel.com/en/

 

 

 

ArtTower képe a Pixabay -en.

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: