Uruguay    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Montevideo

Montevideo - Önmagában még nem népszerű úti cél, de a közeli Buenos Airesből sokan ruccannak át egy-két napra. Ráadásul kicsit olcsóbb is, mint az argentin főváros.

Montevideo hasznos tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

Montevideo, csakúgy, mint a közeli Buenos Aires, meglehetősen enyhe és kellemes klímát tudhat a magáénak egész évben. A nyár decembertől márciusig tart, általában meleg és csapadékos, de az esőzés ritkán bőséges. Az év többi szakasza hűvös és száraz, de szinte soha sem fagy.

 

 

Biztonság

 

Uruguay a világ egyik legbiztonságosabb országa, bár a kisstílű bűnözés Montevideóban nőtt az elmúlt években. A józan, körültekintő viselkedés itt is ajánlott. A rendőri jelenlét sűrű.

 

 

Montevideo hotelek, szállás

 

Montevideóban a főszezon december elejétől márciusig tart, különösen forgalmas a január és február, a helyiek ezen időszakban nyaralnak…

 

  Booking.com  

 

 

Más időszakokban kedvezőbben a hotel és szállásárak, különösen június és augusztus között. A montevideói szállások ára és minősége ár-értékarányos, a választék kellően széles.

 

 

Látnivalók

 

A modern kényelem és a régi, kissé kopottas sikk bájos keveréke a város. Itt él az ország lakosságának a fele. A város legnagyobb tere, a Plaza Independencia minden turista kiindulópontja. Oldalán áll a feketemárványból készült José Artigas Gervasio Mauzóleum, tetején a nemzeti hős szobra.

 

A Salvo Palota a múlt század elején a kontinens legmagasabb épületének számított 26 emeletével. A del Gaucho múzeum az ország marhapásztorainak történetét mutatja be.Mindigi böngészésre csábítanak a Mercado de los Artesanos piacán a bőráruk, a kézzel kötött pulóverek és kézműves termékek - ha régi kacatokra s különös emléktárgyakra fáj a fogad a Feria de Tristán a Narvaja piactere felé vedd az irányt.

 

Városnéző busz  2,5-órás buszos túra   >> 34,00 $

Estadio Centenario  >> Uruguay futball-mekkája, stadion és múzeum    

Mercado Del Puerto   >>  élénk és csupa szín kikötői piac

Mercado de los Artesanos   >>  bőráruk és kézzel kötött pulóverek …

 

Aztán sétálj a Rambla mentén a vízparton, ahol remek a kilátás, majd térj be egy ínycsiklandó grillezett steak vagy paella erejéig a Mercado del Puerto éttermeinek valamelyikébe. Hajdan a kontinens legizgalmasabb kikötője volt, de ma már a piaci árusok és mutatványosok otthona.

 

Montevideo kikötői piaca mindig élénk, 1868-ban készült hatalmas kovácsoltvas szerkezete egy régi európai vasútállomásra emlékeztet. Itt találod a város legszebb tengerparti éttermeit és ínycsiklandózóak a piac frissensültjei is. A labirintusszerű sikátorok teli standokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal. Legnyüzsgőbb az élet szombaton.

 

A napot egy szívfájdító tangóval zárd egy éjszakai klubban. A legjobb szórakozóhelyeket, éttermeket és bárokat a régi belvárosban, a Ciudad Vieja környékén találod.

 

 

Közlekedés

 

A buszok olcsók és sűrűn járnak. A viteldíjat készpénzben kell fizetni. Metró nincs a városban.  A fekete-sárga városi taxik közül a Celeritas , a Radio Taxi ajánlott.

 

Taxi a reptértől a városközpontig >>  50,00-66,00 $

Nyilvános busz a repülőtérről a városközpontig >> 2,00

3km taxi  Montevideoban >> 3,00-5,00

Buszjegy  >> 0,80 $

 

 

Étkezés

 

Az uruguayiak igazi ragadozóknak vallják magukat, ezért fővárosuk is tele van grillházakkal, vagyis parrillákkal, amelyek asado de tirát, vagyis marhabordát, és pulpot, vagyis steaket, és még megannyi „marhaságot” kínálnak, a partmentén viszont a tengeri herkentyűk és friss halak a verhetetlenek.

 

Kóstold: Chivito (steak szendvics + sajt, saláta, paradicsom, olajbogyó). Morcilla dulce (véreshurka, narancshéj, dió).  Chajá (piskóta krémmel és lekvárral töltve). Clerico (bor + gyümölcslé) és Medio y Medio ( száraz fehérbor és  pezsgő).

 

Reggeli: olcsó lehetőség minden sarkon  >> 3,00-5,00 $

Ebéd: helyi szendvicsek, marhahús ételek  >> 3,00-6,00

Vacsora: ültetett vacsora nem turisztikai éttermekben  >> 6,00-10,00

Sör (0,5 l üveg)    éttermekben és bárokban >> 2,00-3,00

McDonalds Big Mac: jobb, ha a helyi marhasültet választod  >> 5,90 $

 

 

Vásárlás

 

A fő turistacentrumokban biztosan van üzlete a Manos del Uruguaynak, amely kézműves termékeket árul. A gaucho kellékeket, azaz díszes késeket, mate csészét, szívószálat, bőr holmikat és ezüstárut a piacokon szerezheted be.

 

Coloniában finom portugál kerámiát vehetsz, de ha a divatos butikokban bóklásznál inkább, akkor Punta del Este felé vedd az irányt – az üzletek itt késő estig nyitva vannak, hogy ne kelljen félbeszakítanod a napozást.

 

 

Egészség

 

Kötelező oltás nincs, a Hepatitis A oltás ajánlott, a dengue-láz  kockázata miatt védd magad a szúnyogoktól. Nyers élelmet ne fogyassz vagy alaposan mossad meg, vizet is jobb, ha palackozottat iszol, az orvosi ellátás jó, de készpénzfizetős.

 

 

 

 Még több információ: welcomeuruguay.com

 

 

(Fotó: flickr.com by Alejandro Valdez Sanabria)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: