Moorea

Francia Polinézia - Tahititől hajóval fél nap alatt, repülővel 10 perc alatt érhetjük el Mooreát. Itt aztán minden megtalálható, ami egy igazi déltengeri szigettől elvárható. 

Akár hajóval, akár repülővel érkezünk, azonnal bérelhetünk terepjárót, kényelmes nyitott gépkocsit, motorkerékpárt, robogót vagy hegyikerékpárt. A döntést mindenképpen az anyagi lehetőségek, az ott eltöltendő idő, az elszántság és a fizikai kondíció ismeretében hozzuk meg.

 

A csodás tengerből függőlegesen kiszögellő sziklafal, hófehér homokú tengerpart, kristálytiszta víz, gyönyörű pálmafák bűvölik el a látogatót. A szigetet kicsit jobban ismerhetik azok, akik látták az 1984-ben Mel Gibsonnal itt forgatott Bounty című filmet.

 

Itt található Francia Polinézia szállodaszobáinak egyharmada és a térség legnagyobb ananászültetvénye. Moorea a bennszülöttek nyelvén sárga kígyót jelent, feltételezések szerint így hívták az első telepes családot a szigeten.

 

Azok számára, akik a tengerparti kikapcsolódást választják nagyszerű búvárkodási, horgászási lehetőséget biztosítanak a korallzátonyok és az eldugott öblök. A szárazföld iránt érdeklődők pedig hosszú túrákat tehetnek a sziget belsejében.

 

Kétségtelen, hogy a kerékpár túra a legfárasztóbb, de így juthatunk a legmeghittebb viszonyba a természettel. Az utat végig PK jelzés mutatja. A PK 1-nél található Temae falucska, mely táncáról nevezetes, s mely nem kis mértékben hordozza a túl szexisnek mondott lori-lori elemeit. A táncot a királyi udvar vendégeinek is gyakran bemutatják. Temae őrizte meg leginkább ősi arculatát egész Polinéziában.

 

Owerwaterbungalow

 

Persze az sem szégyen, ha csak egy owerwaterbungalow-ig hajtatunk és napokig csak lóbáljuk a lábunkat a valószínűtlenül kék vízben. Sőt még az ebédet is vízben felállított asztalokról fogyasztjuk el. (A legtöbb turista szinte csak ezért az élményért érkezik ide.)

 

 

Aktuális árak Francia Polinézia

 

 

Igazi attrakció, hogy a víz fölé épített bungalók padlójának egy része üvegből készült, így a megvilágított kristálytiszta vízben úszkáló színpompás trópusi halak lenyűgöző látványában egész éjszaka gyönyörködhetünk. Némi élelem vízbe ejtésével a kíváncsiskodók hada megduplázható.

 

A kétszobás bungalók többsége az öt csillagos szállók kényelmét nyújtja, berendezésük igen romantikus. A nappaliban kanapé, fotelokkal, a hálószobában baldachinos ágy (remek a szúnyogok ellen). Saját napozóteraszáról külön lépcsőn sétálhat le minden lakó a vízhez.

 

Ma'a Tahiti

 

Ha vesszük a fáradtságot, hogy ebből az idillből kimozduljunk, akkor látogassunk el a Tiki Villagébé, amely a sziget fő kulturális látványossága. Ez gyakorlatilag egy élő falu, amely minden héten egyszer bepillantást enged mindennapjaiba. Már a megközelítése is igen romantikus, mert száraz lábbal nem lehet feljutni rá, ezért a vendéglátók ölben viszik partra a látogatókat. Kezdésképpen mindenkit megkínálnak Tahiti jellegzetes üdítőitalával, a punch-al, majd kezdetét veszi a fantasztikus folklór show.

 

⇒ Itt foglalhatsz Tahitin szállást

 

Az est fénypontja a Ma'a Tahiti, a vacsora, amelyet szó szerint a földből kell kiásni. Edényként egy gödröt használnak a helybeli szakácsok, amit izzó lávakővel bélelnek. Erre hatalmas banánleveleket, majd egy nagyobbacska malacot helyeznek, amelynek a hasába fűszereket, banánt és újabb forró köveket raknak. A fedő szintén banánlevél, amire zárásként földet húznak. 8-10 órán keresztül hagyják puhulni a húst, majd látványos külsőségek közt kihantolják. A vendégeket általában már csak ilyenkor kísérik a tett színhelyére. A meghökkentő tálalás után mennyei lakoma veszi kezdetét. Egy európai ínyenc számára felejthetetlen ízkavalkád után jólesik a hűvösen felkínált üdítő. A nap végén a teraszról gyönyörködhetnek a dél-tengeri égbolt ragyogó csillagainak ezreiben.  

 

 

 

 Még több információ és fotó: www.tahiti.com 

 

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: