Kenya   Nairobi    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek

Nairobi

Kenya - Egy féktelen és kiszámíthatatlan város, változó közbiztonsággal, vad és simogató egyszerre. Ám a város pereme teli a turisták örömére is szolgáló meglepetéssel. És itt találod a világon azt az egyedüli nemzeti parkot, ahova, sajnos, taxival is mehetsz.

Nairobi látnivalói és attrakciói.

Nairobi Nemzeti park

 

Hihetetlenül szoros emberi nyüzsgés fonja körül a vadasparkot a város peremén. Igazi szafari élmény-utánzat városlakóknak. Elkaphatod itt az oroszlánok, a leopárdok, a bivalyok, orrszarvúak pillantását, mielőtt tovább vagy hazaindulsz.

 

Több mint 100 különböző emlősnek és 400 madárfajnak ad biztos otthont, bár a migrációs folyosók miatt nem teljesen zárt a terület. Az állatok sereglete januártól márciusig a legnagyobb, de ma már ez sem annyira kiszámítható, mint volt az régen.

 

 Nyitva: 06-18-ig. Belépődíj: 40 $ felnőtteknek. Honlap: www.kws.go.ke/parks/nairobi-national-park

 

 

Karen Blixen Múzeum 

 

A Karen Blixen Múzeum pedig abban a farmházban kapott helyet, amelyet Karen Blixen Volt egy farmom Afrikában című regénye s a könyv alapján készült Sydney Pollack-film, a Távol Afrikától tett híressé. A Nemzeti Múzeum pedig különleges etnográfiai és archeológiai kiállításokat kínál. 

 

 

Sheldrick Elefánt Árvaház

 

Aki szívén viseli az állatok sorsát, nem képes száraz szemmel végignézni, ahogyan az elárvult vagy elhagyott bébi elefántok az udvaron játszanak, és amilyen erősen ragaszkodnak pótmamájukhoz, aki kézzel eteti őket, amíg meg nem erősödnek annyira, hogy visszakerülhessenek a vadonba.

 

 Cím: Magadi Road, Nairobi Langata nevű külvárosában. Honlap: sheldrickwildlifetrust.org

 

 

Bomas

 

Hagyományos kenyai falu és törzsi élet – mitnt turisztikai attrakció. 16 kenyai törzs kultúráját idézi és őrzi élő stílusok, kézművesség, zene, tánc által.

 

Itt foglalhatsz Nairobiban szállást

 

 

Langata Zsiráfközpont

 

Rothschild zsiráfjainak éppen olyan aranyéletük van, mint a bankárdinasztia tagjainak… még lehajolniuk sem kell az etető kezekhez, az állatok magasságával centire megegyező tornyokból fogadják a finom falatokat látogatóiktól. De egy madárszentélyt is felkereshetsz itt, és egy természetes ösvényt is bejárhatsz.

 

 Cím: Duma Road, Nairobi Langata nevü külvárosában. Honlap: giraffecenter.org

 

 

Jégkorcsolyázás 

 

Akik hűsítő élményekre vágynak, vedd az irányt a Panari sícentrum felé, amely kétszáz korizót is befogad, akik is 1400 négyzetméteren csúszkálhatnak.

 

 

 

► Még több információ: nairobi.com

 

 

 

(Fotó: flickr.com by G.S. Matthews)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: