Kenya   Nairobi    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek

Nairobi kisokos

Kenya - Nairobi Afrika egyik legnagyobb városa, de meghökkentő kontrasztok jellemzik. Sokszor féktelen és kiszámíthatatlan. A régi és új épületek simán megférnek itt, szinte egymáshoz simulva mellet… 

Ne maradj sokáig, de egy-két napot megéri rászánnod. A város kissé zaklatott, de te is az leszel, ha látod majd az árakat. Drágább, mint a legtöbb hasonló afrikai város. Mivel Kelet-Afrika központja, ennek megfelelően a repülőtere is az átlagosnál forgalmasabb.

 

Időjárás

 

A legjobb a júniustól szeptemberig tartó időszak. Kevés, vagy nincs eső és kellemes a meleg. Márciustól májusig azonban szakad, az utak sárosak. Október és december a záporok ideje, nem ideális, de még elfogadható az időjárás. Persze, a turisták szempontjából.

 

Közbiztonság

 

Légy észnél és légy körültekintően óvatos. Gyalog vagy busszal ne közlekedj sötétedés után. Értéktárgyaiddal pedig eszedbe ne jusson villogni. És ne dőlj be az utcai idegenvezetőknek, többségük szélhámos, azért ajánlkozik olcsón. De ha racionálisan gondolkodsz és döntesz, élvezni fogod a várost.

 

Nairobi szállások

 

Szállodákban nem szűkölködik, de alaposan mérlegelj és tájékozódj, mielőtt kiveszel egy szobát. A minőség ugyanis nem egyenletes ugyanazon árkategóriában sem. De szállodai árak állandóak, nem változnak szezonálisan.

 

  Booking.com  

 

 

A taxisoktól ne kérj szállodai tanácsot. Készülj fel vagy foglalj előre.

 

Nairobi látnivalók

 

Itt a nyüzsgő városiasság és a szabad élővilág egyelőre döntetlenre áll. A felhőkarcolóktól alig 15 percnyi autóútra klasszikus afrikai vadvilág fogadja a turistákat. De a városban sétálókat is meglepi egy-két remek múzeum.

 

Nairobi Nemzeti Park: vadaspark a város határain belül  44.00 - 22.00 $

Nairobi Nemzeti Múzeum: Kenya történelme, érdekes   20-10                

Solar Műjégpálya: korcsolyakölcsönzéssel együtt  7.00 -5.00 / óra

Karen Blixen Múzeum: A távol Afrikától szerzőjének otthona  20.00 -  10.00

David Sheldrick Wildlife Trust: árva elefántok menhelye, 11 órára menj   5.00 $ 

 

Közlekedés

 

Van itt minden, helyi járatú busz (matatus ), de ha jót akarsz, és nem bírod, ha matatnak a holmidban, elkerülöd. A buszok nem csak zsúfoltak, de semmiféle biztonságot nem nyújtanak a számodra. A taxik nem ismerik a taxiórát, így mielőtt elindulsz, pontosan egyezz meg az árban. A szállodák többsége megbizható taxikat rendel a számodra, persze magasabb áron. A forgalom egyes napszakokban őrjítő. Tájékozódj, mielőtt felfedező útnak indulsz.

 

Taxi a repülőtérről a városközpontba ♦ 15,00-19,50 $

Nyilvános busz a repülőtérről a városközpontba  0,50

3 km taxival Nairobiban  7.00 -10,00

Matatu busz   0,10- 0,40 $

 

Étkezés

 

Nairobiban senki sem marad éhen, akinek telik rá, mindenféle gasztrokultúra képviselteti magát. A legfinomabbak és legolcsóbbak azonban etióp eredetű ételek. Utcai standokon, kis éttermekben, bárokban kínálják, elérhető áron. Napi hivatalos menüt ne keress, de napi ajánlatra számíthatsz.

 

Reggeli: utcai árusok, kis helyi kávézók  2,50-4,90 $

Ebéd: utcai árusok és kis helyi kávézók veszik  3,50 -7,50

Vacsora: kis helyi éttermek és bárok   4,90-7,90

Sör(0,33 l): kelet-afrikai sörök, Tusker sör  1.90  

Ásványvíz (0,33): csapvíz nem iható  0.50 $

 

 

Ha még többet akarsz tudni a helyi gasztronómiáról, olvasd el a kenyai konyhaírásunkat.

 

 

Fotó: flickr by Ninara

 

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: